ΗΠΑ: Διανομέας-ήρωας έσωσε πέντε παιδιά από φλεγόμενο σπίτι

Τις ζωές πέντε παιδιών έσωσε ένας διανομέας-ήρωας, ο οποίος αψηφώντας του κινδύνους «μπούκαρε» στο φλεγόμενο σπίτι τους. 

Ο 25χρονος διανομέας πίτσας, Nicholas Bostic, περνούσε από μία γειτονιά στην πόλη Λαφαγιέτ στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όταν είδε ένα σπίτι να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Bostic, που δεν μπορούσε να καλέσει την πυροσβεστική καθώς δεν είχε πάνω του το τηλέφωνό του, δεν δίστασε, σταμάτησε και μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι από την πίσω πόρτα.

Διανομέας Ήρωας

Έτρεξε στον επάνω όροφο όπου βρήκε τέσσερα παιδιά και τα οδήγησε γρήγορα μακρiά από την πύρινη «κόλαση». Τότε ενημερώθηκε ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε ακόμα ένα 6χρονο κορίτσι. Αμέσως έτρεξε και πάλι μέσα στις φλόγες. Παρά τους πυκνούς καπνούς κατάφερε να εντοπίσει το παιδί και το έβγαλε έξω, σώζοντάς το. Για να βγει από το σπίτι με το 6χρονο κορίτσι στα χέρια του, ο Bostic αναγκάστηκε να σπάσει ένα παράθυρο με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Καθώς ο Bostic έβγαινε από το φλεγόμενο σπίτι με την 6χρονη στα χέρια, έφταναν στο σημείο ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που αμέσως έτρεξαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον ίδιο και τα πέντε παιδιά. Σε βίντεο από την κάμερα των πυροσβεστών, ο Bostic, ενώ προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία στο χέρι του, ακούγεται να ρωτάει τους πυροσβέστες εάν το μικρό κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του.

Διανομέας Ήρωας

Ο 25χρονος ήρωας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς εκτός από το βαθύ κόψιμο στο αριστερό του χέρι, είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ιντιάνα,  νοσηλεύτηκε και αργότερα πήρε εξιτήριο. Και τα πέντε παιδιά, τέσσερα αδέρφια και ένας φίλος τους, είναι καλά στην υγεία τους, λόγω του ηρωισμού του 25χρονου διανομέα.

Διανομέας Ήρωας

Μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Bostic αποκάλυψε ότι θα ξαναέμπαινε στο φλεγόμενο σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη. «Χαίρομαι που ήμουν στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Αν ερχόταν ξανά η ευκαιρία και έπρεπε να το κάνω, θα το έκανα. Ήξερα τι ρίσκαρα. Ήξερα ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 25χρονος ήρωας.

πηγή φωτογραφιών: Lafayette Police Department

enikos.gr