Μεγάλη επιτυχία το Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Ομογένειας

Το Πανομογενειακο Ιατρικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη 15-17 Ιουλίου είχε μεγάλη επιτυχία.  Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, Δρ. Σπυρος Μεζιτης, Καθηγητης Παθολογιας/Ενδοκρινολογιας στη Νέα Υόρκη ένωσε τις δυνάμεις του με την Πρόεδρο  Επιστημονων Βιοιατρικής των ΗΠΑ, Δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, καθηγήτρια Νευρολογίας στο Χαρβαρντ και τον πρώην Πρόεδρο Ελληνικου Ιατρικού Συλλόγου Γερμανίας χειρουργο, Δρ. Αλέξη Θεοδωρου.

Το Συνέδριο ήταν πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημοσιας Διπλωματιας του Υπουργείου Εξωτερικών, Καθηγητή κ. Ιωάννη Χρυσουλακη με τον οποίο υπήρξε άριστη συνεργασία και διετέλεσε καταλυτης στη διοργάνωση.
Ο συναδελφος Καθηγητης, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, και συνδιοργανωτης του Συνεδριου, Δρ. Κυριάκος Αναστασιαδης, μας εντυπωσίασε με την φιλοξενία και το όραμα του για την Ιατρική Σχολή.

Περισσότεροι από 200 ομιλητές από 25 χωρες ανηκοντες σε 11 συλλογους/Ομοσπονδιες κυριως από ΗΠΑ ανέπτυξαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη.  Δημιουργήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας και γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ερευνητών, κλινικών και φοιτητών.

Οι ομογενείς ελπίζουν ότι θα συνεχιστούν τα ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα για την ενδυνάμωση της Ιατρικής και του Ελληνισμού!