Εφιάλτης και ιστορικό Κάζο για τον Ολυμπιακό, έχασε από την Μακάμπι 4-0 στο Καραϊσκάκη!

Νύχτα ταπείνωσης κι αποκλεισμού για τον Ολυμπιακό, που συνετρίβη στο Καραϊσκάκη με 4-0 από την καταπληκτική Μακάμπι Χάιφα. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος οι «ερυθρόλευκοι» που συνεχίζουν στο Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Πρόωρο «αντίο» στο Champions League είπε απόψε (27/7) ο Ολυμπιακός, καθώς γνώρισε «βαριά» ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Μακάμπι Χάιφα με 4-0 και καλείται πλέον να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του «ταξίδι» στο Europa League. Σε ένα ματς όπου στο δεύτερο μισό οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν τρία γκολ, δεν έβγαλαν αντίδραση, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και έτσι δεν μπήκαν ποτέ στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Κανέ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά στον άξονα με τον τελευταίο να είναι ένα «κλικ» πιο ψηλά. οι Ζίνκερναγκελ, Μασούρας στα άκρα και ο Τικίνιο στο «9».

Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4: Δικαιολογημένα «ερυθρόλευκα» νεύρα

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε η Μακάμπι και τα νεύρα. Οι Ισραηλινοί άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση τους και πιο συγκεκριμένα μόλις στο 5′ με την ομολογουμένως ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσέρι και και μέχρι την ανάπαυλα διατήρησαν το υπέρ τους 1-0. Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 65% κατάφεραν να διαχειριστούν το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι το ότι οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν και έλλειψη «καθαρού μυαλού», απόρροια των αποφάσεων του ρέφερι Στεφάνσκι. Ο Πολωνός διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Πλάνιτς στο 11′ μετά από κεφαλιά του Τικίνιο όπου μάλιστα «έχασε» εντελώς τη φάση και έδειξε άουτ. Παράλληλα «φόρτωσε» με κάρτες τους Πειραιώτες, άφησε ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων και υπήρξαν στιγμές που απώλεσε εντελώς τον έλεγχο. Plus στα παραπάνω και το ακυρωθέν γκολ του Μπουχαλάκη στο 26′ για χέρι όπου κοντοστάθηκε για λίγο και έδωσε την «αφορμή» για νέες διαμαρτυρίες.

...

Την ίδια στιγμή πάντως και οι Πειραιώτες δεν «παρήγαγαν» φάσεις, με εξαίρεση ίσως ένα σουτ του Μασούρα. Ο Ζίνκερναγκελ συνέκλινε στον άξονα και «έψαχναν» την κάθετη, όμως τους έλειπε η τελική πάσα για να βγει η «καθαρή» ευκαιρία, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν και τις στατικές μπάλες που τους παρουσιάστηκαν και οι οποίες ήταν αρκετές, π.χ. πέντε κόρνερ (πλην της φάσης του 11′). Μάλιστα στις καθυστερήσεις του συγκεκριμένου διαστήματος η Μακάμπι «φλέρταρε» με δεύτερο γκολ όταν ο Ντέιβιντ βγήκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας αλλά ο Βατσλίκ τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ

Αρκετοί «κενοί χώροι» για την Μακάμπι, ο Πιερό σκόραρε δις και το ματς «τελείωσε» στο 64′

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με μία αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνες, καθώς ο Καρβάλιο πέρασε στη θέση του Μπουχαλάκη. Ετσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κανέ, Μαντί Καμαρά στον άξονα, τους Ζίνκερναγκελ, Μασούρα στα άκρα και τον Καρβάλιο πίσω από τον φορ Τικίνιο.Με την παραπάνω τους κίνηση οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διατεθειμένοι να παίξουν πιο επιθετικά, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού έβγαζαν ενέργεια, αλλά παρατηρούνταν και κενά στον άξονα και ελεύθεροι χώροι για τους αντιπάλους τους, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης και την υπόθεση πρόκριση.

...

Ναι μεν ο Τικίνιο είχε στο 60′ μία καλή στιγμή, όμως λίγο πριν ο Πιερό (51′, 54′) βρέθηκε σε θέση βολής σε open play και παρουσιάζονταν αρκετά απειλητικός. Τελικά ήταν ο παίκτης που στο 61′ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 της Μακάμπι και αμέσως μετά (64′) «έγραψε» με κεφαλιά το 0-3. Με την είσοδο του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός «γύρισε» σε 4-4-2, αλλά ουσιαστικά όλα είχαν ήδη τελειώσει. Η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» ήταν… υπό το μηδέν, φαίνονταν στις κινήσεις τους και στο 84′ ο Αμπού Φάνι βρήκε διάδρομο, σούταρε και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 0-4.

MVP: Ο Πιερό. Ο 27χρονος φορ από την Αϊτή βρήκε δις στόχο σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών, 61′ και 65′, και ουσιαστικά «τελείωσε» τότε το ματς. Παράλληλα στο δεύτερο μισό είχε και τρεις στιγμές που παρουσιάστηκε απειλητικός.

Στο ύψος του: Ο Τσέρι. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε με ωραία εκτέλεση φάουλ το σκορ, πήρε πρωτοβουλίες και στο διάστημα που έπαιξε έτρεξε το παιχνίδι για λογαριασμό της Μακάμπι.
...

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρέαμπτσιουκ. Ευρύτερα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά ανασταλτικά προβλήματα, αλλά η πλευρά του Μολδαβού μπακ δέχθηκε την περισσότερη πίεση.

Το «στραγάλι: Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντάνιελ Στεφάνσκι από την Πολωνία τα έκανε… μαντάρα, στο δεύτερο πέρασε «απαρατήρητος» ελέω και της εικόνας του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός δεν «μπήκε» ποτέ στο ματς και η Μακάμπι ήταν καλύτερη. Μπορεί να γίνει συζήτηση αν το 0-4 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, αλλά ως εκεί αφού οι Ισραηλινοί κέρδισαν δίκαια και πήραν την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σε όλο το ματς 1-2 φάσεις και όχι κλασικές, ενώ οι Ισραηλινοί είχαν τέσσερα γκολ και δύο κλασικότατες φάσεις. Η κατοχή ήταν μεν 62%-38% υπέρ των Πειραιωτών, όμως οι τελικές ήταν 14-8 για την Μακάμπι και οι on target 8-1. Για τον Ολυμπιακό όλα πήγαν λάθος για τη Μακάμπι όλα σωστά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βάτσλικ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (77΄ Εμβιλά), Κανέ (62΄ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46΄ Καρβάλιο), Ζίνκερναγκερλ (62΄ Κούντε), Μασούρας (68΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72΄ Μεναχέμ), Σερί (78΄ Ατζίλι), Λαβί, Μοχάμεντ, Χαζίζα (73΄ Αράντ), Ντέιβιντ (78΄ Αμπού Φανί), Πιερό (86΄ Ρουκάβιτσια).

 

Πηγή:Gazzetta.gr