Η Μπέρμποκ έβαλε στη θέση του τον Τσαβούσογλου

Άγκυρα.- «Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ – «Μιλάμε για τα σύνορα της ΕΕ ως η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη», απάντησε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών – Έθεσε και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οεπικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε σήμερα ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

«Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα. Ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της ΕΕ», του απάντησε ξεκάθαρα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Αμέσως μετά ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπάθησε να τα «μαζέψει» αναφέροντας πως ενδεχομένως έγινε κάποιο λάθος στην μετάφραση. «Εγώ δεν είπα ότι η Γερμανία κάνει προπαγάνδα αλλά ότι η Γερμανία γίνεται θύμα προπαγάνδας της Ελλάδας», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε βίντεο από την υποδοχή Τσαβούσογλου στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών πριν την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου: