Ο ομογενής Peter Konidaris στο Διοικητικό Συμβούλιο του Melbourne Arts Precinct

Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Τουρισμού, Σπορ και Τεχνών, Στιβ Δημόπουλος, ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Melbourne Arts Precinct Corporation (MAP Co) – του φορέα, δηλαδή, που θα ηγηθεί του ριζικού έργο ανάπλασης του πολιτιστικού κέντρου της Μελβούρνης, ‘The Melbourne Arts Precinct’.

“Πρόκειται για ένα έργο που θα γράψει ιστορία, θα διαμορφώσει την πόλη και θα αναδείξει τη Μελβούρνη ως πόλη του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο Στιβ Δημόπουλος.

“Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Διοικητικό Συμβούλιο για να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Τα μέλη του συγκεντρώνουν ποικίλες δεξιότητες και εμπειρία σε θέματα χρηματοδότησης, υποδομών, διακυβέρνησης, συνεργασίας με τον πληθυσμό των Πρώτων Εθνών, κοινωνικής ισότητας και εμπειρία στον δημιουργικό τομέα”.

Μεταξύ αυτών που διορίστηκαν είναι ο Ελληνοαυστραλός, Peter Konidaris, διευθύνων εταίρος του τομέα Government, Health and Infrastructure της PwC, σε εθνικό επίπεδο, υπεύθυνος για τη διαχείριση των σχέσεων της εταιρείας με ορισμένους από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Αυστραλία. Η τεχνογνωσία του Konidaris φέρνει κοντά ανθρώπους και πελάτες με σκοπό την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Μελβούρνη.

Μαζί με τα οκτώ άλλα αξιόλογα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Peter Konidaris θα επιβλέπει το έργο ανάπλασης που περιλαμβάνει το The Fox: NGV Contemporary, μαζί με την εκτεταμένη ανακαίνιση του εμβληματικού State Theatre στο πολιτισικό κέντρο της Μελβούρνης. Το διοικητικό συμβούλιο θα επιβλέψει επίσης τη δημιουργία νέων καφετεριών, εστιατορίων και τη δημιουργία 18.000 τ.μ. πράσινου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βικτώριας.

Του Διοικητικού Συμβουλίου προεδρεύει ο ορκωτός λογιστής James MacKenzie, πρόεδρος της Victorian Funds Management Corporation, του ΔΣ της Suburban Rail Loop Authority και της Slater & Gordon Lawyers. Ο κ. MacKenzie ήταν ήδη πρόεδρος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του Melbourne Arts Precinct.

Τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας Melbourne Art Precinct (MAP co) είναι οι:

Peter Konidaris, εθνικός διευθύνων εταίρος του τομέα Κυβέρνησης, Υγείας και Υποδομών της PwC

Paul Barker, μέλος του Victorian Arts Centre Trust και πρώην πρόεδρος της Fed Square Pty Ltd

Cath Bowtell, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Industry Fund Services και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Royal Women’s Hospital

Aneetha de Silva, Διευθύνουσα Σύμβουλος Κυβέρνησης για τον Όμιλο Aurecon

Belinda Duarte, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Culture is Life και πρώην συμπρόεδρος του Reconciliation Victoria

Tony Ellwood AM, Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της Βικτώριας

Ari Suss, Διευθύνων Σύμβουλος της Fox Special Projects Group

Christine Wyatt, ανεξάρτητη σύμβουλος αστικής στρατηγικής αναπληρώτρια αντιπρόεδρος του ΔΣ του Suburban Rail Loop Authority.