Συνάντηση Ιωάννη Χρυσουλάκη με τον Αντώνη Τσουρδαλάκη

Ιωάννης Χρυσουλάκης και Αντώνης Τσουρδαλάκης
 Ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας και τέως Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, τον Αντώνη Τσουρδαλάκη από τη Μελβούρνη, είχε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χρυσουλάκης <<με τον κ. Τσουρδαλάκη συζητήσαμε κάποια ιδιαίτερα σημαντικά θέματα και αποφασίσαμε κοινές δράσεις. Μεταξύ αυτών, τη δημιουργία ενός νέου summer school στην Κρήτη για ομογενείς σπουδαστές από την Αυστραλία κρητικής καταγωγής.
Η κοινή αυτή πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Γενικής μας Γραμματείας και της ΚΟΑΝΖ με τα Πανεπιστήμια της Μελβούρνης και της Κρήτης. Αποφασίσαμε επίσης – για το καλοκαίρι του 2023 – τη δημιουργία ενός κοινού Προγράμματος φιλοξενίας στην Ελλάδα νέων κρητικής καταγωγής από την Αυστραλία.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, αποφασίσαμε επιπλέον τη συμμετοχή μου, ως Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο Λασίθι, τον Ιούλιο του 2023. Τέλος μετά απο πρόσκληση του θα συμμετέχω και στα «Αρκάδια” του 2022 που θα λάβουν χώρα στη Μελβούρνη, παράλληλα με την εμφάνιση του Λαογραφικού Ομίλου Τζανιδάκη και τη μεταφορά (μέσω πάντα της ΓΓΑΕ & ΔΔ) από την Ελλάδα και το Ινστιτούτο Βενετίας στην Αυστραλία, της πολύ σημαντικής και επιτυχημένης Έκθεσης για το Χειρόγραφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου >>.