Απόψεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη

Χωρίς σχολιασμό.  Απόψεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη, όπως  εμφανίζονται σε συνέντευξή του (29 Ιουλίου) που δημοσιεύτηκε  (5 Αυγούστου) στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ»:  1. για την Ελληνοαμερικανική Κοινοτητα. 2.Για την Ελλάδα. 3.Για τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ. Και 4. για τα ελληνοτουρκικά.

Άπόψεις

Του πρέσβη Γιώργου Τσούνη

Για την Ομογένεια:

«Η Διασπορά είναι ένα μυστικό όπλο. Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έπαιξε και συνεχίζει να παίζει έναν απολύτως ζωτικό ρόλο στην προώθηση της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για την αταλάντευτη υποστήριξη αυτής της Κοινότητας, και τη δέσμευση στην αξιοσημείωτη εταιρική σχέση των χωρών μας».

Για την Ελλάδα:

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων στους γονείς μου που με δίδαξαν να μην ξεχνάω ποτέ τις ρίζες μου και τα ελληνικά ιδεώδη της καλοσύνης, της αγάπης και του φιλότιμου».

Για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας:

Ως θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μεταξύ των δημοκρατικών αξιών, που γεννήθηκαν εδώ στην Αθήνα, και των φωνών της τυραννίας και του αυταρχισμού, εξήγησε ο κ. Τσούνης.

Για τα Ελληνοτουρκικά

«Ελπίζω, και θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία, να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιλύσουν τις διαφορές τους με διπλωματικό τρόπο».

Πηγή:ekirikas.com

Επιμέλεια Χρ,Μ.