Θρίλερ με το ναυάγιο στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι έρευνες για 30 αγνοούμενους – Συγκλονιστικό βίντεο διάσωσης

Το … χαβά τους οι Τούρκοι, με δύο ακταιωρούς να έχουν σπεύσει στο σημείο. Οι ελληνικές αρχές έχουν τον πλήρη έλεγχο και δικαιοδοσία του περιστατικού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διάσωση ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου.

Το πρωί οι δυνάμεις διάσωσης κατάφεραν να διασώσουν 29 άτομα, ωστόσο έκτοτε δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος ναυαγός. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στο πλοιάριο επέβαιναν περί τα 80 άτομα, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη λέμβο βρίσκονταν περίπου 60.

Και οι Τούρκοι το … χαβά τους

Στο σημείο όπου διεξάγεται η έρευνα, έχουν σπεύσει δύο ακταιωροί της τουρκικής ακτοφυλακής. Πηγές αναφέρουν στον ΣΚΑΪ, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν τον πλήρη έλεγχο και δικαιοδοσία του περιστατικού ως ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης και κανένα από τα πλοία πού βρίσκονται στην περιοχή δεν ακούν τυχόν οδηγίες που μπορεί να δίνονται από τα τουρκικά σκάφη.

Συγκλονιστικό βίντεο

Κινηματογραφικές είναι σκηνές που καταγράφηκαν σε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των τα ξημερώματα, με τις σωστικές δυνάμεις να φτάνουν τον ναυαγό με σκοινί και να τον ανεβάζουν στο ελικόπτερο.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκαλάς ανέφερε ότι οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων είναι Αφγανοί ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν Ιρακινοί και Ιρανοί ενώ όλοι είναι άνδρες. Ανέφερε μάλιστα ότι πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν σωσίβια. Κατά δήλωση τους ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αττάλεια της Τουρκιάς και είχαν προορισμό την Ιταλία.

 

Πηγή: skai.gr