Η ευεργεσία ομογενών στη Μαγούλα Σπάρτης

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης, κ. Ευστάθιος και ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Συνομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά, Γιώργος Μαραφάτσος. Φωτογραφία: Αρχείου.

Σπάρτη.- Οι ομογενείς του τόπου απέδειξαν ξανά την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ενισχύοντας με μια ιδιαίτερα σημαντική δωρεά το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «ο Άγιος Παντελεήμων», στη Μαγούλα Σπάρτης.

Πιο συγκεκριμένα

Έτσι, με πρωτοβουλία του προέδρου της Παλλακωνικής Συνομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά, Γιώργου Μαραφάτσου, και των συνεργατών του, συγκεντρώθηκε το ποσό των 107.155 $.

Μάλιστα, τα πρώτα 97.855 $ εστάλησαν στην Ιερά Μητρόπολη τον Ιούλιο.

Τα υπόλοιπα 9.700 $ παρέδωσε ιδιοχείρως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Ευστάθιο, το πρωί της Τετάρτης (3/8), συνοδευόμενος από την οικογένειά του, ο Γιώργος Μαραφάτσος.

  • Απόδειξη και ειδική ευχαριστήρια επιστολή

Ας σημειωθεί πως για κάθε έναν από τους δωρητές ετοιμάστηκε απόδειξη και ειδική ευχαριστήρια επιστολή, οι οποίες και δόθηκαν στον πρόεδρο της Παλλακωνικής, ώστε να τις παραδώσει ο ίδιος, όταν επιστρέψει στην Αμερική.

Ο Ποιμενάρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης, εξέφρασε και δημοσίως τις «ευγνώμονες ευχαριστίες» του «…για την συγκινητική, όσο και ουσιαστική αυτή χειρονομία, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας, αλλά και διεθνώς».

«Η πρωτοβουλία αυτή», επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος, «…έχει ως κινητήριους μοχλούς την αστείρευτη αγάπη που τρέφει ο Απόδημος Ελληνισμός για την Μητέρα Πατρίδα, τη διαχρονική άριστη σχέση του με την τοπική Εκκλησία και την διαρκή φιλανθρωπική του διάθεση προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας».

Ο κ.κ. Ευστάθιος, εύχεται σε όλους τους δωρητές «…προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή». Παράλληλα, εκφράζει την ευχή «…του χρόνου το Καλοκαίρι, έχοντας απαλλαγεί οριστικά η ανθρωπότητα από την πανδημία του κορονοϊού, να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση η Ιερά Μητρόπολή μας να πραγματοποιήσει το καθιερωμένο, τα τελευταία χρόνια, αντάμωμα με τους απόδημους αδελφούς μας, ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης».

Πηγή: notospress.gr