Η “ψυχρή λίμνη” έφερε ακραία καιρικά φαινόμενα – “Βούλιαξε” ο Βόλος, δύο τραυματίες

Ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσε το πέρασμα της “ψυχρής λίμνης” στην ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας. Η ισχυρή αστάθεια είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Σίφωνες ξηράς και θαλάσσης έκαναν την εμφάνισή τους σε Χαλκιδική, Λήμνο και Ζάκυνθο, χωρίς όμως να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ στον Βόλο “άνοιξαν οι ουρανοί” και σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν δέντρα ξεριζώθηκαν από το μπουρίνι που “χτυπησε” τον Βόλο.

Εφιαλτική ήταν η στιγμή που έζησε μια γυναίκα που κυριολεκτικά είδε τον πλάτανο να ξεριζώνεται λόγω της καταιγίδας και στην προσπάθειά της να προστατευτεί γλίστρησε έπεσε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια έπεσαν βαριά κλαδιά του δέντρου και την τραυμάτισαν στο κεφάλι. Νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένα ακόμα άτομο έχει τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν άνδρα 60 χρόνων περίπου, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο ο σίφωνας ξηράς στο αεροδρόμιο της Λήμνου καταγράφηκε από κοντινή απόσταση.

Το επόμενο βίντεο δείχνει έναν εντυπωσιακό υδροσίφωνα που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη Νότια Σιθωνία, στη Χαλκιδική.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τον υδροστρόβιλο που σχηματίστηκε στο Παλιούρι Χαλκιδικής το πρωί της Κυριακής.

 

Κακοκαιρία στον Βόλο: Αυτοκίνητα “θάφτηκαν” κάτω από νερά και λάσπες

Λίγο πριν τις 17:00, μια στάσιμη καταιγίδα στον Βόλο προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης όπου καταστήματα και ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν. Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε 30 λεπτά και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h. Το συνολικό ύψος βροχής ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα 1 ώρας, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.

Εικόνες που θυμίζουν φθινόπωρο εκτυλίχθηκαν στον Βόλο, το απόγευμα της Κυριακής. Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ σε πολλές περιοχές έπεσε και χαλάζι.

Είναι ενδεικτικές οι εικόνες που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper.gr μετά την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν μέσα στα πρώτα λεπτά της πρωτοφανούς καταιγίδας και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε οδούς στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων και της Νεάπολης “θάφτηκαν” κάτω από το νερό και τις λάσπες.

Βόλος κακοκαιρία Βόλος κακοκαιρία Βόλος κακοκαιρία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για βοήθεια, ενώ, οι λουόμενοι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν τις παραλίες και στον κάτω παραλιακό άξονα του Πηλίου σχηματίστηκαν ουρές από αυτοκίνητα.

Βόλος θύελλα Βόλος

Σύμφωνα με το gegonota.news, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην πλημμυρισμένη οδό Ιάσονος από την καταιγίδα. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ο αριθμός “100” της αστυνομίας, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις από τη Νεάπολη και τις Αλυκές όπου σπίτια και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακινητοποημένα στους δρόμους της πόλης , στις κεντρικότερες οδούς και μπροστά από το δημαρχείο, ενώ επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

Βόλος κακοκαιρία

Οι μετεωρολογικοί σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έχουν καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 14/08. Ο χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος υετού από 432 μετεωρολογικούς σταθμούς.

χάρτης βροχές

enikos.gr