Η Νομική Κωνστ αποσύρει την υποψηφιότητά της για την Πολιτειακή Γερουσία της ΝΥ

Φωτογραφία: Η Νομική Κωνστ.

 

Νέα Υόρκη.–  Η ομογενής υποψήφια πολιτειακή γερουσιαστής στην Περιφέρεια 59 -που περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της Αστόριας- Νομική Κωνστ (Nomiki Konst) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποσύρεται από την εκλογική κούρσα και δήλωσε ότι υποστηρίζει για τη θέση την έως πρότινος αντίπαλό της, Κρίστεν Γκονζάλες (Kristen Gonzalez).

Η 59η περιφέρεια για την Πολιτειακή Γερουσία, είναι μια ολοκαίνουργια περιφέρεια που καλύπτει μεγάλο μέρος του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, την Αστόρια δυτικά της Οδού Στέινγουεϊ και νότια της Λεωφόρου Ντίτμαρς, καθώς και το Γκρίνποϊντ, το Μπρούκλιν και ένα κομμάτι του Μιντάουν Ιστ στο Μανχάταν.

Η ομογενής υποψήφια επικαλέστηκε την έλλειψη οικονομικών πόρων για τη συνέχεια της εκστρατείας της. «Αυτή η τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία αποτελεί μία από τις πιο ακριβές προκριματικές εκλογές στην Ιστορία της Γερουσίας της Νέας Υόρκης – και υπό το φως του συντριπτικού ποσού χρημάτων που δαπανήθηκαν γι’ αυτή, ιδίως από συμφέροντα ανθρώπων στην αγορά ακινήτων, πήρα την απόφαση να αναστείλω την εκστρατεία μου αυτή τη στιγμή και να υποστηρίξω την Κρίστεν Γκονζάλες για τη θέση στη Γερουσία», ανέφερε σε δήλωσή της η Κωνστ.

Εκτός από τη χρονική συγκυρία, η κίνηση ήταν απροσδόκητη δεδομένης της προεκλογικής έντασης που υπήρχε μεταξύ των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων, οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλιστές.

Η είσοδος της Κωνστ στην κούρσα ήταν αμφιλεγόμενη, με τους συμμάχους της Γκονζάλες να ισχυρίζονται ότι κινδύνευε να διασπαστεί η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, από τη στιγμή που η ίδια είχε ήδη «κλειδώσει» την υποστήριξή τους στην περιφέρεια. Η Κωνστ κατηγόρησε αργότερα τους υποστηρικτές της Γκονζάλες ότι την απείλησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας – γεγονός το οποίο η Γκονζάλες αρνήθηκε και δήλωσε με τη σειρά της ότι η Κωνστ άδικα είχε υπονοήσει ότι δεν ήταν «από την περιοχή».

Για να επιτευχθεί η ανακωχή μεταξύ τους μεσολάβησε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris).

«Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της Νομικής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε η Γκονζάλες σε δήλωσή της. «Πρέπει να ενωθούμε για να νικήσουμε τους εργολάβους και τις μεγάλες εταιρείες και ανυπομονούμε να ενώσουμε το προοδευτικό κίνημα για να προωθήσουμε τα δικά μας συμφέροντα την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

Η αναφορά της Κωνστ στα «συμφέροντα ανθρώπων στην αγορά ακινήτων» ήταν πιθανός υπαινιγμός στην εισροή χρημάτων που έχουν μπει στην εκστρατεία για την υποστήριξη της Ελίζαμπεθ Κράουλι (Elizabeth Crowley), μιας κεντρώας Δημοκρατικής και πρώην μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είναι η έτερη επικρατέστερη υποψήφια.

Μια προεκλογική επιτροπή που υποστηρίζει την Κράουλι έχει λάβει 150.000 δολάρια από ομάδες που ασχολούνται με την αγορά ακινήτων – παρά τη δική της υπόσχεση να μην πάρει χρήματα από «μεγάλους εργολάβους», όπως ανέφεραν δημοσιεύματα την περασμένη εβδομάδα.

Η εκστρατεία της Γκονζάλες, εν τω μεταξύ, έχει δηλώσει ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 200.000 δολάρια από περισσότερους από 2.300 μεμονωμένους δωρητές.

«Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για να επιτρέψουμε τα συμφέροντα των πλουσίων να επηρεάσουν το αποτέλεσμά τους», ανέφερε ο κ. Γιάνναρης σε δήλωσή του.

Η Γκονζάλες, κάτοικος του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, είχε ήδη κερδίσει την υποστήριξη των περισσότερων μεγάλων ονομάτων στους προοδευτικούς κύκλους πριν η Κωνστ ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Η Γκονζάλες είχε λάβει υποστήριξη από την «DSA», το «Κόμμα Εργαζομένων Οικογενειών», τη βουλευτή Αλεσάντρια Οκάζιο-Κορτέζ και πολλούς άλλους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές.

Η πρόωρη ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου, ενώ η ημέρα των εκλογών είναι η 23η Αυγούστου.

Πηγή: «licpost.com»/ekirikas.com