Το Ανώτατο Δικαστήριο υποδέχθηκε την υπέρμαχο της κοινωνικής δικαιοσύνης, τη Δικαστή Tsalamandris

H Δικαστής, Andrea Tsalamandris, κατά την τελετή υποδοχής της τελευταίας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Φώτο: Supreme Court of Victoria/Supplied

 

Μελβούρνη.-  Μία οικογένεια ομογενών έχει κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα περήφανη αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την οικογένεια Tsalamandris από τη Μελβούρνη, η οποία γιορτάζει την άνοδο της Δικαστή, Andrea Tsalamandris, στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Στις αρχές του μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας, υποδέχθηκε σε μία συγκινητική τελετή την Δικαστή, Andrea Tsalamandris, στο νέο της ρόλο.

Θυμίζουμε ότι ο διορισμός της στο Ανώτατο Δικαστήριο από την Κυβέρνηση της Βικτώριας, ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, όπου η πολιτειακή κυβέρνηση εξύμνησε την επιτυχημένη 20χρονη πορεία της στον νομικό χώρο καθώς και την συμμετοχή της στο Επαρχιακό Δικαστήριο εδώ και έξι χρόνια.

Η Δικαστής Tsalamandris μπορεί να μην είναι Ελληνίδα, αλλά όπως λέει ο ομογενής σύζυγός της, George Tsalamandris, “πιθανώς έχει αγκαλιάσει την ελληνική κουλτούρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Aγαπάει την Ελλάδα. Την επισκέπτεται περισσότερο από μένα. Και, επίσης, μαγειρεύει απίθανα τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά!”

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία που έδωσε κατά την τελετή της υποδοχής της, η Δικαστής Tsalamandris, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους εκείνους που τη στηρίζουν, στους συναδέλφους της και, ιδιαίτερα, στον σύζυγο της και τους δύο γιους της, στην “απίστευτα ξεχωριστή πεθερά της, Georgia”, στις αδελφές της και στις κουνιάδες της.

Ο Δικαστής, John Dixon, η Αρχιδικαστής, Anne Ferguson, και η Δικαστής, Andrea Tsalamandris, κατά την τελετή υποδοχής της τελευταίας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Φώτο: Supreme Court of Victoria/Supplied

Η ζωή της Δικαστή είναι από μόνη της πηγή έμπνευσης. Είναι η μικρότερη κόρη από έξι παιδιά, που μεγάλωσαν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα της, Marie Wallace, αποτέλεσε πρότυπο για όλα τα παιδιά της. Όχι μόνο ανέλαβε μόνη της την ανατροφή της οικογένειάς της, την φροντίδα ενός παιδιού της με αναπηρία, ήταν, επίσης, αρκετά δραστήρια στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Για 24 χρόνια ήταν δημοτική σύμβουλος και εκλέχθηκε τρεις φορές δήμαρχος Knox, όπου ζούσαν. Από εκείνην έμαθε και η Δικαστή Tsalamandris την αξία της προσφοράς. Αφορμή για να ακολουθήσει μία σταδιοδρομία στη Νομική, στάθηκε όταν ως έφηβη παρακολούθησε μία δίκη που αφορούσε την ανάπηρη αδελφή της, όπου και εκτίμησε τον ρόλο και τη δύναμη της Δικαιοσύνης.

Ο George Tsalamandris κατάγεται από την Κυπαρισσία, μια περιοχή που αγαπάει να επισκέπτεται και η σύζυγός του που λατρεύει την Ελλάδα.

Ξεχωρίζουν αρκετές σημαντικές δίκες στην πολυετή νομική της σταδιοδρομία, όπως όταν ενήργησε αφιλοκερδώς στη δίκη για τις “Κλεμμένες γενιές” των Αβοριγίνων, για την οποία και έλαβε το Βραβείο Πολιτικής Δικαιοσύνης από την Australian Plaintiff Lawyers Alliance και το βραβείο του Law Foundation.

Κλείνοντας την ομιλία της, η Δικαστής Tsalamandris υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε όταν ορκίστηκε ενώπιον του Κυβερνήτη και θα ενεργήσει αμερόληπτα, χωρίς φόβο ή εύνοια.