Ανάγκη επισήμων εξηγήσεων για τις παραιτήσεις των δύο ιερωμένων στην Νέα Υόρκη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Οι σχεδόν ταυτόχρονες παραιτήσεις δύο Ιερατικών Προϊσταμένων ελληνο-0ρθόδοξων Εκκλησιών της ομογένειας της Νέας Υόρκης, του πρωτοπρεσβύτερου Βασιλείου Τσουρλή, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, και του ιερατικού προϊσταμένου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, π. Νικολάου Καρλούτσου, τροφοδότησαν ποικίλα σενάρια τα οποία,  για το καλό των ορθοδόξων ομογενειακών Κοινοτήτων της Νέας Υόρκης, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν «κρεμασμένα στα μανταλάκια» δίχως κάποια επίσημη εξήγηση.

Εγκατεστημένοι στην γενέτειρα, δεν έχουμε άμεση γνώση των συμβαινόντων στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά και το χριστεπώνυμο ομογενειακό πλήρωμα της Νέας Υόρκης επίσης δεν γνωρίζει και χρειάζεται επίσημη, δημόσια και ευθεία πληροφόρηση.

Η ανάγκη επισήμων εξηγήσεων καθίσταται το δίχως άλλο απαραίτητη και εκ του πρόσθετου –σοβαρού- λόγου ότι και οι δύο παραιτηθέντες ιερατικοί προϊστάμενοι αποτελούν πρόσφατες προσωπικές επιλογές του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Και, μάλιστα, είχαν επαινεθεί καθώς είχαν κριθεί ως «αξιοκρατικές».

Τις επίσημες εξηγήσεις μόνον ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος μπορεί –και οφείλει- να τις παράσχει προς το ομογενειακό χριστεπώνυμο ποίμνιο. Ώστε να πέσουν στο κενό διάφορα δημοσιογραφικά φληναφήματα περί οσμής οικονομικών σκανδάλων και άλλων τινών, ευφάνταστων (;)  σεναρίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο θέμα που δημιουργήθηκε προσφάτως με τα βαφτίσια των υιών ομόφυλου «ζεύγους» που πραγματοποίησε στην Αθήνα, τήρησε «σιγήν ιχθύος». Κακώς, κατά την άποψή μας. Δεν ερμήνευσε το σκεπτικό του με το οποίο τέλεσε στην συγκεκριμένη περίπτωση,  το Μυστήριο του Βαπτίσματος. Την τακτική «ειδήμονος σιωπής» δεν μπορεί να εφαρμόσει ο Αρχιεπίσκοπος και στο ανακύψαν θέμα των παραιτήσεων των δύο ιερωμένων. Διότι όσο η σιωπή «είναι η απάντησή Του» διάφοροι αναρμόδιοι νυν και πρώην, εντός και εκτός του Κλήρου και των Εκκλησιών «καντηλανάφτες», θα αφηγούνται ο καθείς το δικό του «ποίημα», που θα εμπλέκει ένοχους και αθώους, και το ομογενειακό περιβάλλον θα καταστεί ζοφερό.

Περισσότερο ζοφερό και από εκείνο που ήδη έχει σκιάσει τον ομογενειακό ουρανό της Νέας Υόρκης η «ενδο-σύρραξη» στην πάλαι ποτέ κραταιά Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Μιλήστε, Σεβασμιώτατε, προτού η αχαλίνωτη και ανεύθυνη «πολυλογία» συμπαρασύρει αδίκως σύμπαν το ιερατικό πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική!

Και τότε, θα είναι άλλες οι ευθύνες που θα αναζητηθούν από τους ομογενείς μας!!!