Ο Γ. Χρυσουλάκης στην έναρξη του Παγκόσμιου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει κάθε δράση που αναδεικνύει τη δυναμική του απόδημου ελληνισμού και δημιουργεί συνέργειες, δίκτυα και προϋποθέσεις για ανάπτυξη και γνώση, τόνισε ο επικεφαλής της, Γιάννης Χρυσουλάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσουλάκης επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υποστηρίζει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση, στηρίζοντας τους Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητα και την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ο γενικός γραμματέας εξήρε, επίσης, τους συντελεστές για την πρωτοβουλία.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων είναι μια εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η οποία φιλοδοξεί να ενώσει τους απανταχού επτανήσιους επιστήμονες και να συμβάλλει στη δημιουργία συνεργιών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Ionian Hall of Science συνδιοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αργοστολίου, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Εργαστήριου Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://dmc.ionio.gr/el/ecumenical-hellenism/, ενώ ο σύνδεσμος του Παγκόσμιου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science είναι διαθέσιμος εδώ: https://science.ihellenism.org/.