Bόλος – Αστέρας Τρίπολης 3-3

Kαταπληκτικό ματς στην πρεμιέρα της Superleague 1, με έξι γκολ, ανατροπές, αγωνία και φοβερό buzzer beater του Μπαράλες στο 90’+8′ που χάρισε το βαθμό στους φιλοξενούμενους.
Τι ματσάρα ήταν αυτή και η Super League ξεκίνησε με τους καλύτερους των οιωνών. Βόλος και Αστέρας Τρίπολης προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα και ύστερα από μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο αγώνας του Πανθεσσαλικού δεν είχε «επίσημα» νικητή (3-3) και το ποδόσφαιρο… κέρδισε πολλά.

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Σιελή, Εσκοβάλ, Λούνα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ματίγια στον άξονα, τους Πάολο Φερνάντες και Βίκτορ Φερνάντες στα άκρα και τον Ντέλετιτς πίσω από τον Φαν Βέερτ. Ετσι παρατάχθηκε με πέντε καλοκαιρινά αποκτήματα (Εσκοβάλ, Λούνα, Ματίγια, Βίκτορ Φερνάντες, Ντέλετιτς).

Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του είχε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Αλβαρες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Στάνκο στον άξονα, τους Μπερτόλιο, Γκαρντάφσκι στα άκρα και τον Ριέρα κοντά στο κλασικό «9άρι», τον Μπενίτο. Ετσι οι «νέοι» των Αρκάδων ήταν τρεις (Στάνκο, Μπερτόλιο, Γκαρντάφσκι).

Κάθετο παιχνίδι από τον Αστέρα

Σέντρα στο ματς και για πρεμιέρα, δηλαδή πρώτο εκατέρωθεν επίσημο παιχνίδι, είδαμε ένα όμορφο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το 30′ αφαιρετικά μπορεί να ειπωθεί ότι «κέρδισε» ο μεγαλύτερος βαθμός ομοιογένειας των Αρκάδων, κάτι που αποτυπώθηκε και στο επί μέρους αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα, ο Ριέρα ευρισκόμενος σε έναν ελεύθερο ρόλο μεταξύ των αντίπαλων γραμμών δημιουργούσε ρήγματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι «πήραν» και τον άξονα. Στο 18′ μετά από κλέψιμο του Μουνάφο στο χώρο της μεσαίας γραμμής έτρεξαν στην αντεπίθεση, ο Μπενίτο βρήκε με κάθετη τον Ριέρα και εκείνος είδε το πλασέ του να αποκρούεται από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Ο Μπενίτο το πρώτο γκολ της σεζόν

Λίγο αργότερα (26′) ο Αστέρας έπαιξε ξανά κάθετα, ο Μπερτόλιο έπαιξε γρήγορα για τον Μπενίτο που με ωραία τελική-λόμπα άνοιξε το σκορ αλλά αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Ομως επενέβη το VAR, ο Ισπανός φορ καλύπτονταν – η φάση ήταν ομολογουμένως οριακή – και έτσι όχι μόνο σημείωσε το πρώτο γκολ της σεζόν που καταλογίστηκε στο 28′ αλλά και το «παρθενικό» του στην εν Ελλάδι καριέρα του όπου από πέρσι παίζει στους Αρκάδες. Σχεδόν αμέσως μετά απείλησε και ο Αλβαρες και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα.

Ο Φαν Βέερτ ξεκίνησε «καυτός» τη χρονιά

Κάπου εκεί όμως ανέλαβαν δράση οι Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ. Ο πρώτος που ήταν περισσότερο σε ρόλο «10αριου» και όχι εξτρέμ όπως τον έχουμε συνηθίσει έβαλε το όνομά του στην «εξίσωση» της αναμέτρησης και στο κομμάτι της ανάπτυξης του Βόλου, που μέχρι στιγμής δεν απειλούσε ουσιαστικά. Αρχικά (33′) έπαιξε ωραία για τον Αλχο που έκανε το ovev lap και ο Φιλανδός με «γλυκιά» σέντρα έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Φαν Βέερτ που με τη σειρά του ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Ετσι ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ξεκίνησε «καυτός» και μάλιστα στις καθυστερήσεις πριν την ανάπαυλα (ήταν αρκετές λόγω χρήσης VAR αλλά και 1-2 μικροεντάσεων που προέκυψαν) «φλέρταρε» με το 2-1. Πιο συγκεκριμένα ο Λούνα συνεργάστηκε με τον Ντέλετιτς που με τακουνάκι βρήκε τον Ολλανδό σε θέση βολής αλλά το πλασέ του απέναντι από τον Παπαδόπουλου δεν ήταν καλό.

Ο Πάολο Φερνάντες έκανε το 2-1

Στις αρχές του δεύτερου μισού ο ρυθμός έδειξε ένα κλικ λιγότερο έντονος. Ο Αστέρας απείλησε πρώτος με τον Μπενίτο, μέχρι που οι Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς άπλωσαν στο γήπεδο τις εξαιρετικές τους εμπνεύσεις. Μάλιστα ο πρώτος είχε πλέον βρεθεί στο «10» και ο δεύτερος στα φτερά και στο 56′ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το passing game της ομάδας του γύρω από τα αντίπαλα καρέ και με ένα φαλτσαριστό πλασέ «έγραψε» το 2-1.

Φανταστικό σε δημιουργία και εκτέλεση το 3-1 του Βόλου

Με αυτό το σκορ μπήκαμε στο 65′ όπου είδαμε ένα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ. Λίγο πριν οι Αρκάδες άλλαξαν φορ και μεσοεπιθετικό (Μπαράλες, Σίτο) μέχρι όμως να βρουν ρυθμό και τις θέσεις τους, ο Βόλος «έκανε» το 3-1.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα με τον Ντέλετιτς που είχε μπροστά του ανοικτό γήπεδο, κουβάλησε την μπάλα μέχρι την περιοχή των φιλοξενουμένων και «έκοψε» για τον Πάολο Φερνάντες που και είχε «χτίσει» τη φάση κάτω από τη σέντρα και την είχε ακολουθήσει, ο οποίος με τακουνάκι έπαιξε ξανά για τον Ντέλετιτς που αρχικά απέφυγε έναν αντίπαλό του και πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Στα «καπάκια» ο Τσοκάνης θα μπορούσε να κάνει το 4-1 για την ομάδα του και οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν.

Ο Μπαράλες «μίλησε» στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Παρόλα αυτά ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει άμεσα (68′) όταν μετά από σέντρα του Αλβαρες ο Τιλίκα βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους στο ματς, ενώ αυτόματα έδωσε άλλο «χρώμα» στο τελευταίο 20λεπτο. Οπου η κόπωση των παικτών μας… υπενθύμισε ότι ήμασταν μόλις στην 1η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες είχαν από μία αναγκαστική αλλαγή (Αλχο, Σίτο αντίστοιχα), ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να βγάλουν όλο το ματς σε ανάλογη ένταση (λογικό), ενώ οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Σονί «γύρισαν» σε ένα 4-4-2 με δύο φορ (Μπαράλες και τον Καμερουνέζο).

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να διαχειρίζονται την πίεση που ασκούσε ο Αστέρας, ο οποίος ναι μεν είχε μεταφέρει τη δράση γύρω από τα καρέ τους και παράλληλα κέρδισε περίπου 10 στατικές μπάλες, με μόνη εξαίρεση ένα σουτ του Σονί (90’+1′) δεν απειλούσε ουσιαστικά. Ομως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄’+8′) ο Ατιένθα που είχε μείνει ψηλά παρότι στόπερ κέρδισε την κατοχή από τον Τάχατο που δεν έδιωξε, έπαιξε για τον Μπαράλες που με ένα «τσίμπημα» της μπάλας διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-3.

Gazzetta.gr

@Photo credits: INTIME