Έκκληση ΣΥΡΙΖΑ ΝΥ για Εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού

Η οργάνωση φίλων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Νέας Υόρκης μέσω μιας ανακοίνωσης καλεί τους ομογενείς να σπεύσουν να εγγραφούν στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού, προκειμένου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις επικείμενες εκλογές.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της εν λόγω ανακοίνωσης:

Αν επιθυμείς να εγγραφτείς στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού, ώστε να στηρίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα πρέπει ως τις 30 Αυγούστου να έχεις καταθέσει μια (έστω μηδενική) φορολογική δήλωση στην ελληνική εφορία (ΑΑΔΕ). Η φορολογική δήλωση αυτή (είτε φέτος, είτε το 2021) είναι απαραίτητο να έχει κατατεθεί, ώστε να μπορεί να γίνει στη συνέχεια δεκτή η αίτηση σου για εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν έχει καμία σημασία σε ποια ΔΟΥ είσαι εγγεγραμμένος/η (Κατοίκων Εξωτερικού ή όχι), δεν έχει καμία σημασία αν έχεις ξανακάνει στο παρελθόν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και επίσης δεν έχει καμία σημασία αν έχεις μηδενικό εισόδημα από Ελλάδα εδώ και χρόνια!

Το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις τη δήλωση είναι τους κωδικούς σου στο Taxisnet και αν δεν τους έχεις υπάρχει η δυνατότητα να τους αποκτήσεις μέσω βίντεο κλήσης με την ΑΑΔΕ, όπου και αν βρίσκεσαι κάνοντας κλικ στο: https://www.aade.gr/kleidarithmos-myaadelive.

Αν ενδιαφέρεσαι να ψηφίσεις από το εξωτερικό ώστε να εκλέξουμε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις Ελλάδα, απάντησε σε αυτό το email.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς, ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης.