Γερμανία: Απρόοπτο για τον Σολτς με «επίθεση» από γυμνόστηθες ακτιβίστριες

Ο 63χρονος πολιτικός του SPD Όλαφ Σολτς είδε τις δύο γυναίκες να τον προσεγγίζουν για φωτογραφία και ξαφνικά να σκίζουν τις μπλούζες τους

Να χαλάσουν την καθιερωμένη στη Γερμανία Ανοιχτή Ημέρα στην Καγκελαρία, επιχείρησαν δύο ακτιβίστριες. Κατά την Ανοιχτή Μέρα ο καγκελάριος και υπουργοί επικοινωνούν με τους πολίτες απαντούν στις ερωτήσεις τους και φωτογραφίζονται μαζί τους!

Ο 63χρονος πολιτικός του SPD Όλαφ Σολτς είδε τις δύο γυναίκες να τον προσεγγίζουν για φωτογραφία και ξαφνικά να σκίζουν τις μπλούζες τους και να πετάνε γύρω του ψεύτικα λεφτά φωνάζοντας συνθήματα για το εμπάργκο στο φυσικό αέριο.

Παρόλα αυτά, ο Σολτς κάθε άλλο παρά φάνηκε να ενοχλείται, ενώ τα στελέχη της ασφάλειάς του έσπευσαν να παρέμβουν και να απομακρύνουν τις κοπέλες.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Ανοιχτή Ημέρα, ο Γερμανός καγκελάριος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι εξαπέλυσε την επίθεση στην Ουκρανία για «εντελώς παράλογους λόγους».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να επιβάλει πλήρες εμπάργκο στις προμήθειες από τη Ρωσία.

Όταν ρωτήθηκε νωρίτερα, ο Σολτς υπενθύμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Βερολίνο για να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειες, όπως είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), οι πρώτοι σταθμοί αποσυμπίεσης του οποίου ενδέχεται να λειτουργήσουν στις αρχές του 2023.

«Στη συνέχεια, το πρόβλημά μας όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού θα μπορούσε να επιλυθεί στις αρχές του 2024», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φοβάται ότι θα αντιμετωπίσει ελλείψεις στην παροχή φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ