Εγκαίνια των γραφείων της Eνωσης Ελλήνων Ουκρανίας στην Ελλάδα

Την 24η Αυγούστου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, επέλεξαν συμβολικά οι Eλληνες της Ουκρανίας – πρόσφυγες πολέμου στην Ελλάδα για να εγκαινιάσουν το Κέντρο που φιλοξενεί την Eνωσή τους, μία οργάνωση η οποία έχει στόχο τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Τα γραφεία της νεοσύστατης «Eνωσης Ελλήνων Ουκρανίας στην Ελλάδα» βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη (Δαναΐδων 7) και θα εγκαινιαστούν σήμερα στις 6 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα εγκαινιαστεί επίσης Eκθεση Φωτογραφιών από φωτογράφους της Μαριούπολης με τίτλο «Μαριούπολη: η αιματηρή ιστορία της πόλης της Παναγίας».

«Στη λατρεμένη μας Ελλάδα βρισκόμαστε αυτή τη φορά αναγκαστικά, λόγω των τραγικών συνθηκών, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, οργανωμένοι και μέσα από τον προσωπικό μας αγώνα επιβίωσης, αλλά και δράσεις κατά του πολέμου να πούμε το δικό μας ‘όχι’ στην εισβολή και τον πόλεμο», δήλωσε στο «Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» η Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Eνωσης Ελλήνων Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τους στόχους της νέας οργάνωσης Ελλήνων εξήγησε πως αφορούν στη διατήρηση και προβολή στην Ελλάδα και στις ελληνικές κοινότητες σε όλον τον κόσμο «του μοναδικού πολιτισμού των Ελλήνων της Ουκρανίας, των παραδόσεων μας, των εθίμων μας, των γλωσσικών διαλέκτων μας».

Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ»