Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου της άτυχης Δοκίμου του ΠΝ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού εξηγούσαν στην Panhellenic Post την αστραπιαία κινητοποίηση που σήμανε μόλις γνωστοποιήθηκε στο ΠΝ η περιπέτεια της υγείας της άτυχης Δοκίμου, Θάλειας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε άμεσα ιατρικό και στρατιωτικό προσωπικό, διπλωματικοί υπάλληλοι και εγκαταστάθηκε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το πλοίο “Προμηθέας” στο οποίο επέβαινε η νοσήσασα ενώ ακολούθως συνεχής ήταν και η επικοινωνία με το νοσοκομείο στη Νάπολη, όπου άμεσα κατέπλευσε το πλοίο με την ασθενή, αλλάζοντας ρότα, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο η άτυχη ναυτική Δόκιμος.

Η ίδιες πηγές εκτιμούν ως πιθανότερη αιτία της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της Δοκίμου, τον Covid -19 ενώ αναμένουν και αυτοί τα αποτελέσματα της νεκροψίας (τα οποία φαίνεται ότι καθυστερούν) προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που οδήγησαν την άτυχη Δόκιμο του ΠΝ σε άδικο πρόωρο θάνατο.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, ακόμη δεν έχει αρχίσει η νεκροψία, ωστόσο εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι άλλοι δύο δόκιμοι της Σχολής που επέβαιναν στον «Προμηθέα» και που παρουσίασαν συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νάπολης στο οποίο είχαν εισαχθεί. Οι δύο ναυτικοί δόκιμοι θα επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα, καθώς το «Προμηθεύς» αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή στη Σαλαμίνα, ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό ταξίδι θα φτάσει στο ναύσταθμο σήμερα τα μεσάνυχτα.

Αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ως λιγότερο πιθανή μια τροφική δηλητηρίαση καθώς, όπως έλεγαν, είχαν δοθεί στους Δόκιμους όλες οι απαραίτητες οδηγίες και μετ΄ εμφάσεως τους είχαν επιστήσει την προσοχή στο τι θα επέλεγαν εάν ενδεχομένως θα έτρωγαν έξω από το πλοίο. Φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να τους τονίζουν να πλένουν τα δόντια τους με εμφιαλωμένο νερό. Εντούτοις η 19χρονη Δόκιμος φαίνεται ότι μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισαν σε γνωστή αλυσίδα fast foοd, στο λιμάνι Λα Γκουλέτ της Τύνιδας. Έρευνες διενεργεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Τόσο οι δύο Έλληνες γιατροί του ΠΝ που μετέβησαν στο Νοσοκομείο της Νάπολη όσο και οι Ιταλοί συνάδελφοί τους κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουν την άτυχη Θάλεια. Παρά ταύτα, η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της δεν κατέστη δυνατόν να ανακοπεί.