Ζίτσα: Ολοκληρώθηκε η ευθανασία στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την κακοποίηση γράφτηκε ο επίλογος για το γαϊδουράκι στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία, διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης (30/08).

Νωρίτερα είχε εξεταστεί από ιππίατρο ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Ο κτηνίατρος έκρινε ότι τα τραύματα του ζώου ήταν πολύ βαθιά ενώ παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiruspost.gr, μετά την γνωμάτευση το γαϊδουράκι εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Γιάννινα ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη.

Και οι δύο γιατροί έκριναν ότι τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και καθιστούσαν αδύνατη ακόμη και την μεταφορά σε κλινική. Έτσι κρίθηκε επιβεβλημένη η διαδικασία της ευθανασίας η οποία ολοκληρώθηκε στο χώρο της κτηνοτροφικής μονάδας όπου βρισκόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του.

Το χρονικό της κακοποίησης

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο ιδιοκτήτης του ζώου εθεάθη από κατοίκους του Γραμμένου να σέρνει για απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου τον γάιδαρο με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Την Κυριακή το μεσημέρι ακολούθησε η σύλληψή του από την Αστυνομία και την Δευτέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ θα γίνει τακτική δικάσιμος.

Στο ενδιάμεσο υπήρξε παρέμβαση από τον Υπουργό Εσωτερικών για πειθαρχική διερεύνηση ενώ παύθηκε από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Ζίτσας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτοψία στη μονάδα έγινε από στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας τα οποία σε δηλώσεις που είχαν κάνει ανέφεραν ότι η γενική εικόνα του ζώου είναι καλή.

enikos.gr