Νομοσχέδιο για εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας: Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

Στον αντίποδα της υπερψήφισης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ με παρών τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση.

Με ευρύτατη πλειοψηφία, λόγω της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε η αποδοχή από μέρους του υπουργού Ανάπτυξης, τριών προτάσεων που ετέθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχάς να ενημερωθεί η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης πριν από την υποβολή της συμφωνίας στα δικαστήρια.

Περαιτέρω ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε αποδεκτή τη νομοτεχνική βελτίωση, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία αναφέρεται ρητώς πως οι αποζημιώσεις θα πρέπει να έχουν δοθεί στους εργαζόμενους το αργότερο 120 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Στον αντίποδα της υπερψήφισης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ με παρών τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση.

Πηγή: skai.gr