Γαλλία – Γερμανία 63-76: Ποδαρικό με το δεξί για τους Γερμανούς

Με την αύρα του Ντίρκ Νοβίτσκι η Γερμανία πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Γαλλία επικράτησε με 76-63 και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Πρεμιέρα με το δεξί για την Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ. Τα «πάντσερ» υποδέχθηκαν στην Κολωνία τους ισχυρούς Γάλλους για το πρώτο ματς του Β’ ομίλου και ήταν απολαυστικά επικρατώντας με το ευρύ 76-63 ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Υπό το βλέμμα του σπουδαίου Ντιρκ Νοβίτσκι του οποίου την φανέλα απέσυρε η Γερμανία πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, το σύνολο του Χέρμπετ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Γάλλους, οι οποίοι απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους.

Ο Γιοχάντες Τόμαν με 14 πόντους και οι Μαοντό Λο και Νικς Γκιφάι που είχαν από 13 πόντους έδειξαν τον δρόμο στους οικοδεσπότες του Β’ Ομίλου, που έκαναν πάρτι στο δεύτερο ημίχροον, φτάνοντας ακόμα και στο +17.

Από την πλευρά των ηττημένων ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ σημείωσε 18 πόντους, με τον Ρούντι Γκομπέρ να προσθέτει 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, σε μίαα βραδιά που οι «τρικολόρ» είχαν 14 ασίστ και 17 λάθη.

Ο αγώνας

Το ματς στο ξεκίνημα ήταν αρκετά «φτωχό» όσον αφορά το σκοράρισμα με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την Γερμανία στο +4 (17-13). Με τρίποντο του Λο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, οι οικοδεσπότες πήγαν στο +7 (13-20), με τη Γαλλία να βγάζει αντίδραση μέσα από την άμυνα και να μειώνει (22-18).

Η Γερμανία στην συνέχεια είχα τα ηνία του ματς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τα «πάντσερ» μπροστά με +7 (38-31). Με μπροστάρη τον Γιαμπουσέλι η Γαλλία έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά (38-39) στο 23′, ωστόσο οι Γερμανοί πάτησαν… γκάζι φτάνοντας την διαφορά στο +14 (57-43) στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Γερμανούς να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ έναντι των Γάλλων, φτάνοντας στη νίκη με 76-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 31-38, 43-57, 63-76