Eurobasket 2022: Η Σλοβενία τη νίκη, η Λιθουανία το χειροκρότημα (92-85)

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα η Σλοβενία επικράτησε της Λιθουανίας με 92-85, παίρνοντας έτσι την πρώτη της νίκη στο φετινό Eurobasket.

Όπως αναμένόταν η αναμέτρηση της Σλοβενίας με την Λιθουανία αποδείχθηκε μεγάλο ντέρμπι, με το παιχνίδι να παίρνει εξ αρχής αυτές τις διαστάσεις με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ με τις όποιες διαφορές που λάμβαναν χώρα να χανόταν πολύ γρήγορα.

Το τρομερό ματς της Κολωνίας για τον Β όμιλο του Eurobasketείχε τρομερό ρυθμό από την έναρξη του κιόλας με τη Σλοβενία και τη Λιθουανία να μετράνε αμφότερες από πολλούς πρωταγωνιστές οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους για να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους.

Το ματς

Την αρχή έκανε η Σλοβενία η οποία χάρη στο εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα (5/7) τα πρώτα λεπτά κατάφερε να πάει γρήγορα γρήγορα στο 17 – 11, με τους Μπλάζιτς και Πρέπελιτς να είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των στιγμών. Η Λιθουανία απάντησε με Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις για να έρθει η απόλυτη ισορροπία του πρώτου δεκαλέπτου στο 27 – 27.

Στατιστικά ο απολογισμός της πρώτης περιόδου ήταν 11/18 σουτ εντός παιδιάς με 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ για τους Λιθουανούς, ενώ οι Σλοβένοι είχαν αντίστοιχα 10/19 σουτ 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Σέκουλιτς πήρε από πολλούς παίκτες κρίσιμους πόντους στο πρώτο μέρος με αυτους των Τόμπι και Ντράγκιτς να είναι οι περισσότεροι και να λογίζονται και ως οι πιο κρίσιμοι.

Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε με το γεμάτο 51 – 48 υπέρ της Σλοβενίας με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς και να δίνουν υποσχέσεις για ένα επίσης εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κουσμίνσκας πήγε στα αποδυτήρια ως ο πρώτος σκόρερ της Λιθουανίας με 10 πόντους ενώ στην αντίπερα μεριά της όχθης τον δρόμο αυτό ακολούθησε ο Ντράγκιτς με επίσης 10 πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλές ομοιότητες με το πρώτο, με τον Λούκα Ντόντσιτς σε ρόλο και εκτελεστή αλλά και δημιουργού να μοιράζει συνεχώς στους συμπαίκτες του, πραγματοποιώντας πολλές συνεργασίες με τον Τόμπι.

Όταν η Σλοβενία έφτασε στο +7 (64 – 57) ο Κουσμίνσκας ανέλαβε δράση και έφερε νέα ισοπαλία στον αγώνα λίγο πριν το 69 – 67 με το οποίο θα έκλεινε η τρίτη περίοδος.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συχνές, τα μεγάλα σουτ επίσης ενώ και οι δύο ομάδες έδειχναν πόσο πολύ θέλουν τη νίκη.

Η Λιθουανία κατάφερε να φτάσει και +5 (73 – 78), στο τρίτο λεπτό της τέταρτης περιόδου, ωστόσο η Σλοβενία δεν είχε πει ακόμα τη τελευταία της λέξη και με ένα σερί 15 – 3 κατάφερε να φτάσει στο τελικό 92 – 85 και στην νίκη. 

in.gr