Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Με «ζωγραφιές» του Μπιέλ!

«Μαγικό» ντεμπούτο από τον Πεπ Μπιέλ, με τον Ισπανό να έχει γκολ και ασίστ στο 3-1 του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού – Μπουχαλάκης και Ελ Αραμπί τα άλλα δύο γκολ.

Με τον Πεπ Μπιέλ να παίρνει αμέσως φανέλα βασικού και να πραγματοποιεί εντυπωσιακό ντεμπούτο έχοντας γκολ και ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Ιωνικού, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, αλλά μπήκε απευθείας στην ερυθρόλευκη… εξίσωση, με τον 25χρονο να βάζει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη νίκη των πρωταθλητών, έχοντας την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μπουχαλάκη (17’), ενώ στο 45’ έκανε το 2-0 και συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο 49’ ο Ιωνικός μείωσε σε 2-1 με τον Μεντόσα, με τον Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς και να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Εκτός από τον Μπιέλ, ντεμπούτο έκανε και ο Παναγιώτης Ρέτσος, που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Οι Ερυθρόλευκοι, στον απόηχο της σπουδαίας μεταγραφής του Μαρσέλο, ξεπέρασαν το εμπόδιο του Ιωνικού και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 7 βαθμούς σε 3 αναμετρήσεις, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στον 1 βαθμό. Οι πρωταθλητές πλέον αφήνουν πίσω τους το ελληνικό πρωτάθλημα και στρέφουν το βλέμμα τους στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Ναντ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Μανωλά, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Μπιέλ και Ντε Λα Φουέντε πίσω από τον Ουί Τζο Χουάνγκ. Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με την εξής 11άδα: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Μίλο, Βαλεριάνος, Φαντιγκά, Μεντόσα, Άοσμαν και Μάντζης.

Προβάδισμα με Μπουχαλάκη

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει την μπάλα και να ψάχνει τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Λευτέρη Χουτεσιώτη και ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 12’ βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Μάντζη να σουτάρει μέσα από την περιοχή του Βατσλίκ, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 15’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, με τον Πεπ Μπιέλ να εκτελεί απευθείας, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Οι Πειραιώτες πίεσαν και δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 1-0 με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Πεπ Μπιέλ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον διεθνή μέσο και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για 1-0. Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι.

Μπιέλ και 2-0!

Στο 28’ ο Μπιέλ βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 32’ ο Αντούνες έδιωξε την τελευταία στιγμή, πριν φανεί απειλητικός ο Μανωλάς. Ο χρόνος κυλούσε με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν τον ρυθμό και στο 45’ μάλιστα να κάνουν το 2-0 με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ουί Τζο Χουάνγκ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, γύρισε την μπάλα στον Ισπανό και τον έβγαλε φάτσα με τον Χουτεσιώτη, με τον Ιβηρα μεσοεπιθετικό να εκτελεί τον τερματοφύλακα του Ιωνικού και να διπλασιάζει τα τέρματα των πρωταθλητών, που πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα δύο γκολ.

Μείωσε ο Μεντόσα, τεράστια ευκαιρία με Ουί Τζο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγή, με τον Ιωνικό στο 49’ να μειώνει σε 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι από δεξιά, ο Τόμας Βατσλίκ έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με την ομάδα του Σπανού να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Στο 53’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Βατσλίκ, όμως, να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά που έκανε ο Μάντζης από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Μύγα. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το 3-1, αλλά ο Ουί Τζο Χουάνγκ αστόχησε σε κενή εστία. Ο Ντε Λα Φουέντε έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά, απέφυγε ωραία τους αντιπάλους του και γύρισε στον Ουί Τζο Χουάνγκ, αλλά αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, σε μια φάση που ο Χουτεσιώτης ήταν εξουδετερωμένος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Κάρλος Κορμπεράν έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Ουί Τζο Χουάνγκ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός έκανε δύο ακόμα κινήσεις, με τον Ρέτσο αντί του Αβιλα και τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο εν μέσω αποθέωσης. Στο 75’ ο Ιβηρας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Εμβιλά και Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνουν τις θέσεις των Μπιέλ και Ντε Λα Φουέντε.

Δοκάρι, πέναλτι και 3-1

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι, με τον Ιωνικό να ανεβάζει τις γραμμές του και να ψάχνει την ισοφάριση μέσα από στημένες μπάλες. Οι Πειραιώτες, όμως, απομάκρυναν εύκολα τις εκτελέσεις και στο 90’ είχαν δοκάρι με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Τρία λεπτά αργότερα ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε ξανά στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαλεριάνου, με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί και να διαμορφώνει το 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μπουχαλάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ (60′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (66′ Ραντζέλοβιτς), Μπιέλ (75′ Εμβιλά), Μπα, Άβιλα (66′ Ρέτσος), Ίνμπομ Χουάνγκ, Ντε Λα Φουέντε (75′ Ροντρίγκες), Μανωλάς και Ρέαμπτσιουκ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μεντόσα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μίλο (82′ Κάνιας), Φαντινγκά (46′ Μάσας), Άοσμαν και Μάντζης (83’λ.τρ. Ιωαννίδης).

in,gr