Eurobasket 2022: Με στόχο το 2 στα 2 η Εθνική απέναντι στην Ιταλία

Το Eurobasket 2022 συνεχίζεται απόψε με τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής Ομάδας απέναντι στην Ιταλία. Η πρώτη “μάχη” της Εθνικής στέφθηκε με επιτυχία, καθώς επικράτησε με 89-85 της Κροατίας.

Απόψε, 3 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00 αντιμετωπίζει την Ιταλία, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Μιλάνο.

Ελλάδα και Ιταλία ξεκίνησαν με νίκες, στην 1η αγωνιστική, αφού και η «Σκουάντρα Ατζούρα» μπήκε με το… δεξί, επικρατώντας της Εσθονίας, με 83-62.

Αν η εθνική κάνει το “δύο στα δύο” με Κροατία και Ιταλία, τότε θα έχει θέσει τις βάσεις για να τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η απουσία του 34χρονου ΝΒΑερ Ντανίλο Γκαλινάρι άφησε την οικοδέσποινα του 3ου ομίλου, Ιταλία, χωρίς τον βασικό της φόργουορντ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Ο παίκτης των φιναλίστ του ΝΒΑ φέτος Μπόστον Σέλτικς, υπέστη ρήξη χιαστού (η έκταση του τραυματισμού έγινε γνωστή μόλις χθες), στον αγώνα με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και τέθηκε νοκ άουτ. Αυτό σημαίνει πως χάνει και τη σεζόν στο ΝΒΑ.

Οι Ιταλοί διαθέτουν πάντως ΝΒΑερ, τον φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ, Σιμόνε Φοντέκιο, καθώς και έναν πρώην ΝΒΑερ… τον Λουίτζι Ντατόμε της Αρμάνι Μιλάνο. Οι Νικολό Μέλι και Πολ Μπιλίγκα, συμπαίκτες με τον Ντατόμε στην Αρμάνι έχουν αποκτήσει εύλογα αυτοματισμούς και εκτός αυτού θα παίζουν… εντός έδρας! Αντίπαλοι στο παρκέ θα βρεθούν οι συμπαίκτες στη Φενερμπατσέ Λουίτζι Ντατόμε και Κώστας Σλούκας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτσέκο (βοηθός του Έτορε Μεσίνα στην Αρμάνι) έχει «όπλο» στο «4» τον πρωταθλητή Euroleague με την Αναντολού Εφές, Ακίλε Πολονάρα. Η Ιταλία μετρά 10 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα). Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχτηκαν το 1983 στη Ναντ και το 1999 στο Παρίσι, νικώντας και τις δύο φορές την Ισπανία στον τελικό. Το 2003 στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, οι Ιταλοί απέκλεισαν την εθνική στον προημιτελικό και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το τελευταίο για την ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Στο Ευρωμπάσκετ του 2017, η «σκουάντρα ατζούρα» έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.