Εκδηλώσεις Δήμου Άργους Μυκηνών με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

Φωτογραφία:Τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Άργος Μυκηνών οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής στην μνήμη του Αφροαμερικανού ήρωα, James Williams, ο οποίος πολέμησε στο πλάι των Ελλήνων και του Λόρδου Μπάιρον, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και παρέστη και ο γενικός Γραμματέας της Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος και βραβεύτηκε από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Επαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη. Η τιμητική πλακέτα έφερε τις υπογραφές των προέδρων της εν λόγω Ομοσπονδίας, κ. Στέλλας Κοκόλη και του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασιλείου Ματαράγκας.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα έγινε η υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο του Άργους από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, όπου έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων και χαιρετισμοί.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, η παρουσίαση του βιβλίου «The fantastic Voyage of James Williams» του κ. Κώστα Ρεθυμνιωτάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον James Williams.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε από την εκπαιδευτικό του 1ου Λυκείου Άργους κα Μαρία Σταθόγιαννη το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι «James Williams – ο ήρωας».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη και προς τιμήν των φιλελλήνων της Επανάστασης, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Αργούς και επίσημο γεύμα του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου.

Συναντήσεις Ιωάννη Χρυσουλάκη

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αφροαμερικανού James Williams, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικά πρόσωπα της ομογένειας στην Αμερική και όχι μόνο.

Ο κύριος Καμπόσος πριν τις εκδηλώσεις συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, την κα Στέλλα Κοκόλη Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής και τον Διοικητή της Αμερικανικής Λεγεώνας στην Ελλάδα κ. Νίκο Παπαδόπουλο στο Παλαιό Δημαρχείο.

Στον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών επέδωσε και αναμνηστικό δώρο, ενώ ξενάγησε τους καλεσμένους στα εκθέματα και τις προθήκες με προσωπικά αντικείμενα του Στρατηγού Τσώκρη.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr/