Τι έγινε στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδος στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ

Με την Ουκρανία στο +7, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να εμπνεύσει και να συσπειρώσει την Εθνική. Το SPORT24 αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια του Μεντιολάνουμ Φόρουμ πριν από το 31-12 της τρίτης περιόδου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με την Ουκρανία πως του άρεσε αυτό που συνέβη στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια της Εθνικής. Είπε ότι δεν θα αποκαλύψει τι ειπώθηκε και τι συνέβη, όμως το ρεπορτάζ του SPORT24 είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Με τους Ουκρανούς να σκοράρουν 46 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και να χτίζουν προβάδισμα επτά πόντων, δεν υπήρχαν χαμογελαστά πρόσωπα στην Εθνική. Υπήρχε προβληματισμός, υπήρχε και χαλάρωση, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έκανε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να λειτουργήσει ως ηγέτης, ως ακόμη ένας ηγέτης σε αυτό το σπουδαίο γκρουπ ανθρώπων.

Ο Greek Freak είπε στους συμπαίκτες του πως όταν ένας αγώνας δεν πηγαίνει όπως τον θέλουν, θα πρέπει να είναι όλοι μαζί, να πιστεύουν ο ένας στον άλλο και να παραμένουν ενωμένοι, σαν γροθιά, στα εύκολα και στα δύσκολα που θα ακολουθήσουν στο Βερολίνο. Συσπείρωσε τους πάντες, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν αρκετά για να γυρίσει ο διακόπτης. Η Εθνική πήρε με 31-12 το τρίτο δεκάλεπτο και έτσι κλείδωσε την νίκη για το 4/4 στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.