Εurobasket: Με την Τσεχία στην φάση των «16» του Eurobasket η Εθνική μας

«Κλείδωσε» ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας για τη φάση των 16 του Eurobasket 2022. Στο… βάθος η Γερμανία για την πρόκριση στην τετράδα.

Την Τσεχία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στη φάση των 16 του Eurobasket 2022.

Παίζοντας εντός έδρας, οι Τσέχοι πήραν το κρίσιμο παιχνίδι με το Ισραήλ, του οποίου επικράτησαν με 88-77 και έτσι εξασφάλισαν την τέταρτη θέση στον τέταρτο όμιλο.

Το σπουδαίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση για τα προημιτελικά θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου (21:45), ενώ ο νικητής θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους 8 το νικητή του ζευγαριού Γερμανία – Μαυροβούνιο.

Η Τσεχία δεν είναι άγνωστη αντίπαλος στην Εθνική μας ομάδα, καθώς είχε αφήσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την «γαλανόλευκη» το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από το 97-72 στον τελικό πρόκρισης στη Βικτόρια του Καναδά, ενώ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 οι Τσέχοι κατάφεραν να προκριθούν απέναντι στην Εθνική. Τότε η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 84-77, όμως ήθελε νίκη με 12 πόντους για να πάρει την πρόκριση.

Τέλος, στα καλά νέα συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μέχρι τον τελικό τα φαβορί, που είναι η Σλοβενία και η Σερβία, αλλά και η Γαλλία είναι στην άλλη μεριά, και θα μονομαχήσουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

newpost.gr