Η AHEPA υποστηρίζει ενεργά τα ιδανικά του Ελληνισμού

Το περίπτερο της AHEPA με τον Ray Iasilli στο ετήσιο φεστιβάλ της Κοιμήσεων της Θεοτόκου. (Φωτογραφία: John Damaskos)

Πορτ Τζέφερσον, Νέα Υόρκη.- Κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, 25-28 Αυγούστου, ένα περίπτερο της AHEPA στήθηκε και επανδρώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών. Το κοινό ενημερώθηκε από τους Αδελφούς της AHEPA για την αξία και τον σκοπό της AHEPA, καθώς και για το τι σημαίνει για την τοπική κοινότητα, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα. Ενα κουτί δωρεών χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή χρημάτων για το πρόγραμμα «Σκύλοι Βοηθοί για Πολεμιστές» (Service Dogs for Warriors) της AHEPA.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ευλογηθεί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και υποστηρίζει τους ευγενείς στρατιωτικούς του μεγάλου μας έθνους, οι οποίοι έχουν θυσιάσει τόσα πολλά για λογαριασμό μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες και τα προνόμια, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία, που τόσο αγαπάμε στη ζωή μας σήμερα.

Οι Αδελφοί της AHEPA από διάφορα τμήματα της Νέας Υόρκης οργάνωσαν έρανο για την υποστήριξη του αδελφού της AHEPA Χαράλαμπου (Μπόμπι) Τζεμέλα (Haralabos (Bobby) Gemelas), ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα κάποια ιατρικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον έρανο επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3KUTkiX. Επίσης, χαρμόσυνο είναι ότι ο ίδιος και η σύζυγός του υποδέχτηκαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Καλλιγκρέις (Kalligrace), στις 24 Αυγούστου.

Ο κυβερνήτης της AHEPA Ντιν Μόσκος (δεξιά) στο φεστιβάλ. (Φωτογραφία: John Damaskos).

Ενα άλλο έργο της AHEPA που υλοποιείται από το Τμήμα 319 του Πορτ Τζέφερσον είναι το «5ο Ετήσιο Αλιευτικό Ταξίδι» (5th Annual Fishing Trip)από το λιμάνι του Πορτ Τζέφερσον, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τη συναδελφοσύνη και τη διασκέδαση που προάγει αυτή η εκδήλωση, το τμήμα προσκαλεί και επιδοτεί έναν αριθμό παιδιών από την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου για την ημέρα αυτή.

Η AHEPA ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, επί τη βάσει των αρχών που διέπνεαν τον αγώνα της για τα πολιτικά δικαιώματα και κατά των διακρίσεων, του φανατισμού και του μίσους που βίωσε στα χέρια της Κου Κλουξ Κλαν, και είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος σύλλογος Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής και φιλελλήνων με περισσότερα από 400 τμήματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Αποστολή της AHEPA είναι να προάγει τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής Ευθύνης και της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας μέσω της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ahepa.org.

Από αριστερά, ο κυβερνήτης Ντιν Μόσκος, ο π. Δημήτριος Καλογρίδης και ο Ray Iasilli στο ετήσιο φεστιβάλ της Κοιμήσεων της Θεοτόκου. (Φωτογραφία: John Damaskos)

Ο Δρ Δημήτριος Μουτσιάκης στο περίπτερο της AHEPA στο ετήσιο φεστιβάλ της Κοιμήσεων της Θεοτόκου. (Photo: John Damaskos)

ekirikas.com