Ο Perrottet, είχε προειδοποιήσει για την υπόθεση της Eleni Petinos, μήνες πριν την απόλυσή της

Η Φιλελεύθερη βουλευτής της ΝΝΟ, κα Eleni Petinos, κατά τη διάρκεια Επερωτήσεων στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο. Φώτο: AAP /David Swift

 

O πολιτειακός Πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Dominic Perrottet, είπε ότι είχε προειδοποιήσει για κάποια ζητήματα σχετικά με την συμπεριφορά της πρώην υπουργού κ. Eleni Petinos, μήνες πριν την απόλυσή της. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την όλη υπόθεση μήνες πριν την απόλυσή της μετά από καταγγελίες περί εκφοβισμού.

Ο κ. Perrottet είπε σε συζήτηση στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της Πολιτείας, ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Υποθέσεων Καταναλωτών (Customer Service), Victor Dominello, να μιλήσει στην κ. Petinos για τα ζητήματα που είχαν εγερθεί γύρω από το πρόσωπό της.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι δεν του τέθηκαν υπόψη σημαντικές πτυχές της υπόθεσης, πριν απολυθεί η κα Πετεινού στις 31 Ιουλίου.

Η γραμματέας του υπουργείου Customer Service, Emma Hogan, είπε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για «μερικά περιστατικά» που αφορούσαν την κα Petinos τον περασμένο Απρίλιο.

«Υπήρχαν πιθανώς ανησυχίες για την όλη συμπεριφορά της κα Petinos, ώστε κάποιοι υπάλληλοι δεν ήθελαν να εργαστούν στο γραφείο», είπε η κα Hogan. Η ίδια είπε ότι δεν είχαν κατατεθεί επίσημες καταγγελίες, αλλά εξέφρασε τις ανησυχίες της στην ίδια την κα Petinos τον Μάιο.

Να θυμίσουμε ότι η βουλευτής της Έδρας Miranda, αποπέμφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο λόγω καταγγελιών ότι άσκησε εκφοβισμό, κάτι που η ίδια αρνείται. Εβδομάδες πριν την απόλυσή της, ο επίτροπος Κρατικών Κτιρίων, David Chandler, έστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, στην οποία εξέφραζε τις ανησυχίες του σχετικά με τη σχέση της κας Petinos και του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού, John Barilaro, που είχε, στο μεταξύ, προσληφθεί από την Coronation Property Group.

Η επιστολή Chandler μεταβιβάσθηκε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς από την κα Hogan την 1η Αυγούστου, δηλαδή, την επομένη της απόλυσης της κας Petinos.

Ο πρωθυπουργός είπε στo Kοινοβούλιο ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του σχετικά με την απόφαση της κας Hogan να μεταβιβάσει την επιστολή στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς.

Από τον κ. David Chandler ζητήθηκε να παραμείνει στη θέση του για λιγότερο από δύο εβδομάδες, πριν αποπεμφθεί από την κυβέρνηση της ΝΝΟ.

Ερωτώμενος για το πότε έλαβε γνώση των ζητημάτων, ο κ. Dominello επέμεινε ότι «δεν έλαβε καμία επίσημη ή άτυπη καταγγελία».

 

Neoskosmos.com