Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησαν του Ιωνικού και Λεβαδειακού

Οι παίκτες του Ατρομήτου συγχαίρουν τον Τσαβίδα για το 1-4. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Super League: 4-1 ο Ατρόμητος στον Ιωνικό

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και τι νίκη για τον Ατρόμητο. Διέλυσε με 4-1 τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και μάλιστα με ανατροπή, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο. Με αυτή τη νίκη οι «Πρίγκιπες» ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας -με παιχνίδι περισσότερο από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη, Βόλο-, ενώ οι Νικαιώτες έμειναν ουραγοί με έναν βαθμό μαζί με τον ΛεβαδειακόΟι γηπεδούχοι απείλησαν στο 23’ με την κεφαλιά του Μάντζη να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 29’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να βγουν με προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Γκονζάλες.

Το σκορ άνοιξε στο 37’ ο Ιωνικός με το απευθείας φάουλ του Μεντόσα. Ο Γιαννιώτης βρήκε λίγο τη μπάλα, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα και με τον τρόπο αυτό ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στους Νικαιώτες (1-0).

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να οργανωθεί μεσοεπιθετικά, ο Κόουλμαν έκανε τρεις αλλαγές με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ένας από τους νεοεισελθόντες, Βίκτωρας Κλωναρίδης, έβγαλε ασίστ στον Κεσχρίντα στο 53’ κι ο Τυνήσιος αμυντικός σημάδεψε σωστά για το 1-1.

Η ολική επαναφορά του Ατρόμητου δεν άργησε καθόλου και στο 55’ ο έτερος νεοεισελθών, Σάμουελ Φριντζόνσον, έβαλε μπροστά τους Περιστεριώτες (2-1). Την ασίστ στον Ισλανδό έδωσε ο Τζαβίδας, ο τρίτος από τους παίκτες που πέρασαν στο ματς στο 46’.

Η ομάδα του Κόουλμαν «πετούσε» στον αγωνιστικό χώρο και στο 61ο λεπτό ήρθε το 3-1 από τον Ρομπάιγ, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Χουτεσιώτη στο πλασέ του Τζαβίδα κι από κοντά δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε και στο 75’ από προσπάθεια του Φριντζόνσον, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος (οφσάιντ). Τελικά οι Περιστεριώτες πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά τη συνεργασία Κλωναρίδη – Τζαβίδα και τον τελευταίο να «υπογράφει» τον θρίαμβο της ομάδας του.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες (59’ Μίλο), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Αοσμαν, Μασάς (87’ Ελευθεριάδης), Μεντόσα (67’ Λοβέρα), Μύγας, Μάντζης (59’ Ιωαννίδης), Κάνιας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (89’ Ερλινγκμαρκ), Κουέν, Μουνίθ (46’ Φριντζόνσον), Ροτάριου (46’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (46’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (85’ Τζοβάρας)..

 

2-1 ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Λεβαδειακό

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα σε… ντέρμπι ουραγών. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε με 2-1 του καλού κι αξιόμαχου Λεβαδειακού στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ ξέφυγε από την τελευταία θέση, ενώ οι νεοφώτιστοι «πράσινοι» παρέμειναν στον έναν, έχοντας πάντως παίξει και τους τέσσερις αγώνες τους εκτός έδρας.

Οι Ηπειρώτες είχαν ένα πολύ δυνατό πρώτο δεκάλεπτο, που απέφερε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά του Ροσέρο από σέντρα του Μπιλμπάο, ενώ στο 4’ ο Παμλίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 8’ ο Τζημόπουλος πρόλαβε να «κόψει» την πάσα στον Μορέιρα.

Στο 19’ ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του το φάουλ του Μπιλμπάο, για να ισοφαρίσουν τελικά οι «πράσινοι» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτικό σουτ του Μουτίνιο εκτός περιοχής, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σούλη.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πανομοιότυπο με τα πρώτα λεπτά της έναρξης. Οι παίκτες του Στάικου μπήκαν δυνατά αναζητώντας εκ νέου το προβάδισμα, αλλά ο Μάρκοβιτς έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ροσέρο στο 49’, ενώ το αξιόλογο σουτ του Μπιλμπάο στο 54’ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεβαδειακού.

Ο Σταματελόπουλος στο 69’ βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε άουτ δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, για να κάνει εν τέλει το 2-1 ο Εραμούσπε στο 73’, όταν στη σέντρα του Ροσέρο από δεξιά ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Αργεντινός, που είχε κινηθεί στο δεύτερο δοκάρι, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σορία, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (68’ Σταματελόπουλος), Ροσέρο, Μορέιρα (90’+2 Παντελάκης), Παμλίδης (60’ Τζίμας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68’ Ντεντάκης), Μπαχανάκ, Τζημόπουλος, Βήχος, Μουτίνιο, Μεχία (46’ Χάμοντ), Μπελμόντ, Βρακάς (78’ Τορό), Σκβάρκα (46’ Λούα Λούα), Δούμτσιος (78’ Τσιριγώτης).

 

Πηγή: ekirikas