Πληροφορίες για νέο Ιερατικό Προϊστάμενο του Αγ. Δημητρίου Αστόριας

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Αθανασίου Παράμους Νέας Ιερσέης Πρωτοπρεσβύτερος Ανάργυρος Σταυρόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

 

Αθήνα.-Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης (10 Σεπτεμβρίου 2022),  ο πρωτοπρεσβύτερος Ανάργυρος Σταυρόπουλος αναμένεται  να αναλάβει την προϊσταμενία της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της Αστόριας από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος προϊσταμενεύει κατά τα περασμένα δέκα τέσσερα χρόνια στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στην πόλη Παράμους της Νέας Ιερσέης, ενώ επί πλέον διετέλεσε επί τετραετία πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης επί ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Ευαγγέλου.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη της Ελλάδος εκ γονέων του ιερέα Χρήστου και πρεσβυτέρας Σωτηρίας Σταυροπούλου. Σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου, στο Ελληνικό Κολέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University).

Είναι νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Χριστίνα Μπρέγιανου και έχουν τρία παιδιά τον Χρίστο, στη Σωτηρία και την Μαρία.

Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας αναμένεται να διαδεχθεί τον π. Βασίλειο Βασίλειο Τσουρλή ο οποίος, ως γνωστόν, στις 17 Αυγούστου 2022 παραιτήθηκε έπειτα από έξι μήνες ιερατείας στην κοινότητα «για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει περαιτέρω.