Αντίποινα των Ρώσων για ανακατάληψη εδαφών

Η Μόσχα παραδέχεται την απώλεια εδαφών, όμως κάνει λόγο για μεγάλες απώλειες των Ουκρανών.

Με βομβαρδισμούς θερμοηλεκτρικών σταθμών που βύθισαν στο σκοτάδι και άφησαν χωρίς νερό το Χάρκοβο και άλλες περιοχές, απάντησε η Ρωσία στην αντεπίθεση του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο διοικητής του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία. Άλλα 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανακαταλήφθηκαν στον Νότο, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Η Μόσχα παραδέχεται την απώλεια εδαφών, όμως κάνει λόγο για μεγάλες απώλειες των Ουκρανών.

Αναταραχή στη Ρωσία

Ευθύνες στους Ρώσους στρατηγούς επέρριψε ο Τσετσένος σύμμαχος του Πούτιν. Ο Ραμζάν Καντίροφ ανήρτησε βίντεο των δικών του μαχητών που υποτίθεται ότι διαπρέπουν στο μέτωπο.

«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στην ηγεσία της χώρας και να τους εξηγήσω ποια είναι η κατάσταση στο πεδίο».

Εν τω μεταξύ από τη Βιέννη ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία συζητούν με τους ειδικούς του οργανισμού τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που από χθες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

newpost.gr