Το «The Crown» και πάλι στο Top 10 του Netflix μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Το «The Crown» βρίσκεται και πάλι, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στις πρώτες θέσεις της λίστας των σειρών και ταινιών με τις περισσότερες προβολές στο Netflix.

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οπότε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, στην κατοικία της στο Μπαλμόραλ, η βραβευμένη δραματική σειρά που αφηγείται μία μυθιστορηματοποιημένη εκδοχή της βασιλείας της, με κάθε κύκλο να επικεντρώνεται σε μια περίοδο περίπου δέκα ετών, επέστρεψε στη λίστα των παραγωγών με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή, το The Crown βρίσκεται στην τρίτη θέση όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, και στην τέταρτη θέση στην Αμερική, σύμφωνα με τον The Independent.

Τις δύο πρώτες σεζόν την Ελισάβετ ενσάρκωσε η Κλερ Φόι, την οποία διαδέχτηκε η Ολίβια Κόλμαν. Και οι δύο πρωταγωνίστριες απέσπασαν για τις ερμηνείες τους βραβείο Emmy.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη βασίλισσα το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Κόλμαν είπε: «Έδωσε ως νεαρή γυναίκα μια υπόσχεση και την τήρησε απόλυτα με μεγάλη αξιοπρέπεια. Είμαστε όλοι απίστευτα εντυπωσιασμένοι από αυτό που έκανε».

Tις δύο τελευταίες σεζόν του The Crown -η πρώτη από τις οποίες αναμένεται να προβληθεί εντός του έτους- την Ελισάβετ υποδύεται η Ιμέλντα Στάντον. Στο καστ επίσης, οι Τζόναθαν Πράις, Ντόμινικ Γουέστ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, στους ρόλους αντίστοιχα του πρίγκιπα Φίλιππου, του (βασιλιά) Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Τα γυρίσματα της έκτης σεζόν που διακόπηκαν προσωρινά όπως είχε ανακοινώσει ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Μόργκαν, σε ένδειξη σεβασμού προς τη βασίλισσα, άρχισαν και πάλι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως είπε «Το The Crown είναι ένα γράμμα αγάπης προς εκείνη και δεν έχω τίποτα να προσθέσω προς το παρόν -μόνο σιωπή και σεβασμός».