Νομοθετική ρύθμιση, του πολιτειακού γερουσιαστή, Ανδρέα Γουνάρδη για τα θύματα της 9/11

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Αντρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Facebook/State Senator Andrew Gounardes

 

Μπρούκλιν.-  Μια σημαντική νομοθετική ρύθμιση, η οποία προτάθηκε από τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή, Ανδρέα Γουνάρδη (Andrew Gounardes), θεσμοθετήθηκε στην Πολιτεία Νέας Υόρκης, κατά την επέτειο συμπλήρωσης των 21 ετών από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμος Πύργους, το 2001.

Ειδικότερα, πρόκειται για το νομοσχέδιο S.6810/A.7425, το οποίο, επί της ουσίας, παρέχει δυνατότητες ευελιξίας στο Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων (Victim Compensation Fund), προκειμένου να προσπερνάει τις δύσκαμπτες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ικανοποίηση των αξιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, μεταξύ των αλλαγών, είναι η παροχή δυνατότητας σε άτομα που ήταν παρόντα στην περιοχή ή συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την επίθεση και εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας μεταξύ της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 11ης Σεπτεμβρίου 2021 να υποβάλουν αίτημα για αποζημίωση, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου 2026. Επιπλέον, προβλέπεται ότι όποιες αιτήσεις είχαν απορριφθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα επανεξεταστούν.

«Ως πολίτες της Νέας Υόρκης, οφείλουμε ένα χρέος που ποτέ δεν θα καταφέρουμε να εξοφλήσουμε, απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης ανάγκης, που ρίσκαραν τα πάντα στη διάσωση και τις εργασίες αποκομιδής και εκκαθάρισης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Περισσότερες από δυο δεκαετίες αργότερα, οι εμπειρίες εξακολουθούν να μας καλούν να δράσουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα πάρουν την βοήθεια και τις παροχές που αξίζουν. Τα τρία νομοσχέδιά μου θα κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία για τους εργαζόμενους πρώτης ανάγκης προκειμένου να αιτηθούν παροχές αναπηρίας και να λάβουν βοήθεια από το Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Γουνάρδης.

Πηγή:ekirikas.com