Ατελείωτες οι προκλήσεις της Τουρκίας: Νυχτερινή υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος  UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 03:41, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Μπαράζ προκλήσεων και χθες

Σε αύξηση της προκλητικότητας στο Αιγαίο προχώρησε την Τετάρτη η Άγκυρα, με 20 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, να παραβιάζουν σε 110 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο, τέσσερις εκ των οποίων ήταν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, έξι σχηματισμοί σε ζεύγη και σε τετράδες τουρκικών μαχητικών, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ATR-72, πραγματοποίησαν 110 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με του διεθνείς κανόνες και τους κανονισμούς.