Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΑΠΘ

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένταση που σημ\ειώθηκε για άγνωστο λόγο εντός του ΑΠΘ ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και σε μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου όταν και ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σε μία σύλληψη ατόμου αλλά και τέσσερις προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά τα σοβαρά χθεσινοβραδινά επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένταση που σημ\ειώθηκε για άγνωστο λόγο εντός του ΑΠΘ ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και σε μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου όταν και ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

ΑΠΘ

Η συναυλία διακόπηκε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Εγνατία, στο ύψος των Πανεπιστημίων και μέχρι την οδό Αριστοτέλους, αμέσως μετά τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στην Καμάρα και μετά τα επεισόδια νωρίτερα στο ΑΠΘ.

Το σκηνικό θύμιζε «πόλεμο», με συνεχείς ρίψεις αντικειμένων από ομάδες διαδηλωτών, όπως πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα».

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και επεκτάθηκαν μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, στην οδό Εγνατία.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε … ρινγκ, με οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, «βροχή» χημικών και βομβών μολότοφ εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απωθήθηκε προς την οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, με τον «Αίαντα» να κάνει συνεχώς ρίψεις νερού για να απομακρύνει το πλήθος.

Ωστόσο, κατά την απώθηση των αστυνομικών, «εκτοξεύονταν» νέες πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές σε πολίτες, διαδηλωτές ή αστυνομικούς.

Έντονα ήταν τα παράπονα του κόσμου που συμμετείχαν νωρίτερα στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου. Αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν προς τις Αστυνομικές δυνάμεις για αναίτια χρήση χημικών σε χώρο όπου βρισκόταν και απλός κόσμος με παιδιά.

Μετά τις 2 τα ξημερώματα η οδός Εγνατία δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα και οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (16/9) στο ΑΠΘ ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και ο ένας συλληφθείς των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ πέριξ του ΑΠΘ αλλά και στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τούς αποδίδεται η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Πηγή: skai.gr