Πενήντα χρόνια ζωής και δράσης της ΠΡΟΝΟΙΑΣ στο Hyatt Place, Essendon Fields

Σήμερα Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30  (τοπική) θα γίνει  στο Hyatt Place, Essendon Fields, η επίσημη εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων ζωής και δράσης της ΠΡΟΝΟΙΑΣ . Οι ετήσιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της ΠΡΟΝΟΙΑΣ έχουν καθιερωθεί στα παροικιακά δρώμενα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας. Η φετινή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό μισού αιώνα από την ίδρυση του Οργανισμού, αναμένεται να είναι πιο φαντασμαγορική από ποτέ, αποτελώντας συγχρόνως και μία ευκαιρία ιστορικής αναδρομής, ανατρέχοντας στα επιτεύγματα, τις προκλήσεις και την εξέλιξη του Οργανισμού ως κεντρικού φορέα κοινωνικών υπηρεσιών για την ομογένεια της Βικτώριας, που είναι σήμερα.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ιδρυτές της Αυστραλοελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, επικεφαλής και εκπρόσωποι παροικιακών οργανισμών, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της παροικίας, χορηγοί και φίλοι του Οργανισμού καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και το προσωπικό της ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Την εκδήλωση θα λαμπρύνουν με τις παρουσίες τους, ο κωμικός George Kapiniaris και το συγκρότημά του “Flares”, το χορευτικό συγκρότημα “Ακρίτες” ενώ, ως τελετάρχης ο Σπύρος Αλατσάς θα διευθύνει τη ροή του πλούσιου ψυχαγωγικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού, Τίνα Δούβου-Σταθοπούλου, στη βραδιά θα τιμηθούν όλοι όσοι συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια με κοινό στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς την ομογένεια και συνέβαλαν στην πλούσια ιστορία της ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Η 50ή επέτειος δεν είναι απλώς ένας εορτασμός, αλλά μια επίκαιρη υπενθύμιση για την ζωτικής σημασίας ιστορία και της κληρονομιά του Οργανισμού στην ελληνοαυστραλιανή παροικία του σήμερα”.

Το 1972, η Αυστραλοελληνική Κοινωνική Πρόνοια ξεκίνησε τη λειτουργία της με όραμα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς την ομογένεια. Για πενήντα χρόνια, το όραμα των ατόμων που έχουν ιδρύσει αυτόν τον οργανισμό εισέρχεται σε νέα δημιουργικά μονοπάτια από το αφοσιωμένο προσωπικό και τους εθελοντές, τη δέσμευση σε όλα τα επίπεδα και τη συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου με την υποστήριξη των μελών του.

Σήμερα, ο οργανισμός απασχολεί δεκάδες άτομα ως προσωπικό και εθελοντές, εξακολουθώντας να υπηρετεί τον θεμελιώδη στόχο του εξασφαλίζοντας ότι όλα τα υπάρχοντα προγράμματα και υπηρεσίες είναι ουσιώδεις και σχετικές με τις ανάγκες της ομογένειας, στοχεύοντας συγχρόνως στην επέκταση των υπηρεσιών για όλες τις ηλικιακές ομάδες της παροικίας.

Πηγή: neoskosmos.com