Ταϊβάν: Μεγάλες καταστροφές από το σεισμό των 6,9 ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τα πρώτα βίντεο και φωτογραφίες, δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και δρόμους να έχουν κοπεί στα δύο

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της Ταϊβάν στα πρώτα λεπτά μετά την ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα νεότερες πληροφορίες, δείχνουν τα πρώτα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.44 πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) 86 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Γιουτζίνγκ στην Ταϊβάν, ενώ το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1 μέτρου.

Τα πρώτα βίντεο και φωτογραφίες, δείχνουν σοβαρές καταστροφές, με κτίρια να έχουν καταρρεύσει και δρόμους να έχουν κοπεί στα δύο, ενώ αμαξοστοιχία εκτροχιάσθηκε. Πάντως, έως στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για θύματα.

Ταϊβάν

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από πλευράς του ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και το Σάββατο στην Ταϊβάν.

Πηγή: skai.gr