Ρωσία: Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση – Ραγδαίες εξελίξεις

Τι είπε στο διάγγελμά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του.

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία κήρυξε το πρωί της Τετάρτης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο του διαγγέλματος που αναμενόταν αρχικά το βράδυ της Τρίτης.

Το εν λόγω διάταγμα έχει υπογραφεί, ενώ, όπως είπε, «μιλάμε για υπεράσπιση περιοχών και της Ρωσίας». Ο ίδιος υποστήριξε πως η Δύση «θέλει να καταστρέψει» τη Ρωσία και έχει προσπαθήσει να μετατρέψει τον ουκρανικό λαό σε «κρέας για τα κανόνια». Παράλληλα πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως η Δύση δεν θέλει ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ενώ σημείωσε πως «διέταξα την κυβέρνηση να δώσει νόμιμο status στους εθελοντές που πολεμούν στο Ντονμπάς».

Συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι σε «αυτές τις ιστορικές περιοχές στην Ουκρανία δεν θέλουν να είναι υπό τον ζυγό των νεοναζί» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να τους εγκαταλείψουμε».

Αναφερόμενος στα προταθέντα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές, είπε ότι «υποστηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Όσον αφορά στη μερική επιστράτευση, είπε ότι οι σχετικές διαδικασίες αρχίζουν από σήμερα, ενώ υποστήριξε πως η Δύση «πέρασε όλα τα όρια στην επιθετικότητά της απέναντι στη Ρωσία» και «επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος μας».

«Λέω στη Δύση: Έχουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε- αυτό δεν είναι μπλόφα…θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να παρέχει τα χρήματα για την αύξηση της παραγωγής όπλων.

Δείτε βίντεο

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή:in.gr