Τζόκοβιτς: Ο Φέντερερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Ρότζερ Φέντερερ που βάζει επίσημα τέλος στην ένδοξη καριέρα του σήμερα, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Ο 41χρονος Ελβετός θα παίξει για τελευταία φορά στο Laver Cup, εκπροσωπώντας την ομάδα της Ευρώπης μαζί με τους Ράφα Ναδάλ, Αντι Mάρεϊ και τον ”Νόλε” – δηλαδή, τους τρεις μεγαλύτερους αντιπάλους της λαμπερής 24χρονης καριέρας του.

Ο Φέντερερ, ο οποίος έχει κερδίσει 20 τίτλους Grand Slam, έχει δυσκολευτεί με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του μετά το Laver Cup στο Λονδίνο.

″Ο αντίκτυπός του στο παιχνίδι ήταν τεράστιος, ο τρόπος που έπαιζε, το στυλ του, αβίαστο, απλά τέλειο για το μάτι ενός προπονητή τένις, ενός παίκτη ή απλώς ενός φαν του αθλήματος”, είπε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους την Τετάρτη στο Tower Bridge του Λονδίνου.

«Έχει αφήσει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά που θα ζει για πολύ καιρό».

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Φέντερερ σε τέσσερις μεγάλους τελικούς, συμπεριλαμβανομένου του Γουίμπλεντον το 2019, στον τελευταίο τελικό Γκραν Σλαμ που έπαιξε ο Ελβετός.

«Τόσο ο Άντι όσο και εγώ δεν ξέραμε ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας, ο αποχαιρετισμός του, αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε αυτή η περίσταση είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές που έχουν παίξει ποτέ όχι μόνος τένις αλλά οποιοδήποτε άθλημα», είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος υπολείπεται ενός τίτλου πίσω από το ρεκόρ των 22 Γκραν Σλαμ του Ναδάλ.

″Η δημοτικότητά του εντός και εκτός γηπέδου μιλάει από μόνη της. Επομένως, είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε υπέροχα αυτό το Σαββατοκύριακο.”

Το Laver Cup αυτής της εβδομάδας θα είναι η πρώτη φορά που ο Φέντερερ, ο Ναδάλ, ο Μάρεϊ και ο Τζόκοβιτς θα παίξουν μαζί σε μια διοργάνωση μετά το Αυστραλιανό Όπεν του 2019.

«Είναι υπέροχο που θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο εκτός γηπέδου μαζί», είπε ο Τζόκοβιτς στο Eurosport.

″Θα απολαύσουμε ομαδικά δείπνα και θα μιλήσουμε για το τένις, τον αθλητισμό, τη ζωή. Συνήθως δεν το κάνουμε αυτό στις περιοδείες, έχουμε τις δικές μας ομάδες και οικογένειες, οπότε αυτό είναι κάτι πολύ μοναδικό για μας.

«Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε και να έχουμε καλή απόδοση, αλλά ταυτόχρονα λόγω του αποχαιρετισμού του Ρότζερ και της ευκαιρίας να είμαι δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους αντιπάλους που είχα στην καριέρα μου, θα μου άρεσε να μοιραστούμε και μερικές καλές στιγμές εκτός γηπέδου».

huffpost.gr