ΜΟΔΑ: Red is ON

Της Πέγκυ Κονδυλοπούλου

Παρακολουθώντας τα fashion shows που διεξάγονται παρατηρούμε ότι πλέον η μόδα του 2022 αφήνει πίσω τα lockdowns και επανέρχεται στην κανονικότητα, με την δημιουργικότητα και τις προτάσεις να έχουν ανακτηθεί πλήρως. Τα fashion shows προσφέρουν θέαμα και χαρά. Η μόδα το γιορτάζει ξανά!

Κάθε φορά που ξεκινάει μία νέα σεζόν, κάθε fashion lover που επιθυμεί να την καλωσορίσει προετοιμασμένη χρειάζεται να ενημερώνεται για τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας. Ενδιαφέρον έχουν οι αποχρώσεις που πρόκειται να μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Εκτός από το μαύρο και το λευκό που αποτελούν σταθερές αξίες. Την εμφάνιση τους κάνουν χρώματα που έχουν άμεσα θετική επίδραση στη διάθεση. Το έντονο κόκκινο, μοβ, φούξια, πράσινο σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ

Tο κόκκινο είναι ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου και του χειμώνα. Οι οίκοι Gucci, Carolina Herrera, Paco Rabanne, Moschino, Max Mara, Missoni, Eudon Choi, Blumarine, και Baum und Pferdgarten προτείνουν αυτή την απόχρωση που αποπνέει ένταση, πάθος και θηλυκότητα για εμφανίσεις που είναι ο ορισμός του power dressing.

Μπορεί η Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022 να ήταν η σεζόν του φούξια, για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022-23, όμως, οι σχεδιαστές δίνουν τη σκυτάλη στο κόκκινο. Όπως είχε δηλώσει και ο Valentino Garavani, o σχεδιαστής  ο οποίος έκανε το κόκκινο signature στις δημιουργίες του, αφιερώνοντας μάλιστα μία ολόκληρη σειρά, τη Valentino Red, στη φλογερή απόχρωση, “πιστεύω ότι μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα είναι πάντα εντυπωσιακή”. Και κάπως έτσι, δηλαδή εντυπωσιακές, φαντάστηκαν τις δημιουργίες τους σε κόκκινο για τη μόδα του Φθινοπώρου οίκοι και luxury brands.

Μέσα από oversized αναλογίες και με αρκετό glamour που του εξασφαλίζει η γυαλάδα των υφασμάτων που έχουν επιλεχθεί, το κόκκινο εμφανίζεται σε πομπώδη σακάκια με βάτες και γυαλιστερά παλτό στον οίκο Dolce&Gabbana, σε εφαρμοστά φορέματα και down coats στον οίκο Versace, σε σύνολα κεντημένα με πούλιες στη συλλογή του LaQuan Smith, σε γυαλιστερά boiler suits στον οίκο Missoni, σε φορέματα με εντυπωσιακή διακόσμηση από τούλι στην Carolina Herrera, σε ευρύχωρα knitwear με κουκούλα στη συλλογή της Max Mara, αλλά και ως … κατακόκκινα χείλη που στολίζουν το μπούστο στα μάξι βραδινά μεταξωτά φορέματα του οίκου Loewe.