Παραδίδει τα ηνία της Λημνιακής Κοινότητας Βικτώριας ο Φίλιππος Διαματάρης

Ο πρόεδρος της Λημνιακής Κοινότητας Βικτώριας, Φίλιππος Διαματάρης (Phillip Diamataris) ανακοίνωσε ότι παραιτείται και παραδίδει τα ηνία του ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1939 και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς της Ομογένειας.

Ο κ. Διαματάρης ανέφερε σχετικά ότι «ήταν κορυφαία τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την κοινότητά μας από τη θέση του προέδρου. Ωστόσο, ακόμη πιο σημαντικό ήταν ότι με την υποστήριξη και τη βοήθεια της Επιτροπής μας (Δ.Σ.), μπορέσαμε να επανακτήσουμε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία μας στο Σύλλογό μας».

«Μπορέσαμε επίσης να προσεγγίσουμε πιο αποτελεσματικά τις υπο-Επιτροπές μας, Ηλικιωμένων και Γυναικών και να επανασυστήσουμε τη Νεολαία μας (Youth Club). Πιο σημαντικό ακόμη, πρόσφατα, ξεκίνησε τη λειτουργία της η υπο-Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης (Corporate Governance).

«Το όραμά μας ήταν σαφές», συνέχισε ο κ. Διαματάρης, «να αναδομήσουμε τα θεμέλια, ώστε να μπορούμε να ‘χτίσουμε’ για 80 και πλέον χρόνια ακόμη επάνω σε αυτά. Είμαι χαρούμενος να πω ότι το πετύχαμε».

Για την παραίτησή του εξήγησε ότι «πολλοί γνωρίζουν την ενασχόλησή μου με το Ποδόσφαιρο και κάποιοι ξέρουν ότι αποχωρώ για να αναλάβω μία θέση για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2022 (FIFA World Cup), στο Κατάρ, σύντομα. Θα απουσιάσω για πάνω από 3 μήνες».

«Επίσης, πρόσφατα διορίστηκε σε μία θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο των Γυναικών το 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Κάτι το οποίο θα απαιτήσει να είμαι μακριά για επιπλέον 3 μήνες».

«Δεδομένου λοιπόν ότι θα είμαι ‘εκτός’ για πάνω από 6 μήνες, πιστεύω ότι είναι υπεύθυνο να παραιτηθώ από την προεδρία του Συλλόγου, ώστε ένα άλλο μέλος του Δ.Σ. να αναλάβει και να συνεχίσει να διαχειρίζεται τη καθημερινή λειτουργία του, ώστε η Λημνιακή Κοινότητα της Βικτώριας να συνεχίσει να προοδεύει».

«Να είστε βέβαιοι ότι το Δ.Σ. μας έχει πολλούς ικανούς ανθρώπους για να αναλάβουν αυτήν τη θέση. Όπως ανέφερα στο παρελθόν, διορίζουμε μελλοντικούς προέδρους, όχι απλά μέλη του Δ.Σ.».

Καταλήγοντας, ο κ. Διαματάρης, επεσήμανε: «Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. μου, τα μέλη των υπό-Επιτροπών, και βέβαια όλα τα μέλη της Λημνιακής Κοινότητας για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους. Θα είμαι πάντα υπόχρεος, σε όλους σας. Εύχομαι η Κοινότητά μας να συνεχίσει να ευημερεί».

 

neoskosmos.com