Ελληνοαμερικανός ήταν τελικά ο δράστης της δολοφονίας της διασώστριας

Ο 34χρονος Πίτερ Ζησόπουλος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, καθώς μαχαίρωσε περισσότερες από 20 φορές την βετεράνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, υπολοχαγό Άλισον Ρούσο-Έλινγκ, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αστόρια.

Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής. Όπως φαίνεται στο ανατριχιαστικό βίντεο, ο Ελληνοαμερικανός ακολούθησε την άτυχη γυναίκα, την χτύπησε, ρίχνοντάς την στο έδαφος και στη συνέχεια την μαχαίρωσε ανελέητα.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον 34χρονο και τον άκουσε να φωνάζει «Γ@@@σου, Γ@@@σου» προτού απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης, Μάλιστα, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός άνδρα που ήταν πάνω σε ένα σκούτερ. Ο Πίτερ Ζησόπουλος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

Η υπολοχαγός Άλισον Ρούσο-Έλινγκ έμεινε αβοήθητη στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία της πνοή.

«Σε αυτό το σημείο της έρευνας δεν φαίνεται να έχει υπάρξει προηγούμενη επαφή μεταξύ τους», ανέφερε πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. «Απλώς πήγε προς το μέρος της, επιτάχυνε και μετά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου».