Μιχάλης Γιάνναρης για τη δολοφονία γυναίκας αξιωματικού στην Αστόρια

Σοκ προκαλεί η φρικτή δολοφονία  στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια, της 61χρονης Άλισον Ρούσο Ελινγκ (Alison Rouso Elling),  η οποία εργαζόταν στο προσωπικό πρώτων βοηθειών (EMS), που υπάγεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Σε ανάρτηση του, ο ομογενής αναπληρωτής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή, έκανε λόγο για μια “τρομερή απώλεια” και εξέφρασε την συμπαράσταση του στην οικογένεια του θύματος.

“Τρομερή απώλεια για την Αστόρια και σύσσωμη την οικογένεια της Νέας Υόρκης.  Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια της Αξιωματικού Πρώτων Βοηθειών του NYPD που σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο νωρίτερα σήμερα.  Εύχομαι όλοι όσοι θρηνούν να βρουν ανακούφιση από την αγάπη και την δύναμη που λαμβάνουν από την κοινότητα μας”, δήλωσε ο κ. Γιάνναρης.

Η δολοφονία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Daily News, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 2:20 το μεσημέρι, στην συμβολή της 20ής Λεωφόρου με την οδό Στανγουεϊ, στην Αστόρια.

Όπως προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία, η 61χρονη τελικά έπεσε θύμα ενός διαταραγμένου άνδρα, ο οποίος, σε μια ανύποπτη στιγμή, την ώρα που εκείνη μετέβαινε για το μεσημεριανό φαγητό, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε στο λαιμό και άλλα σημεία του σώματός της.

Η 61χρονη διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Mount Sinai σε πολύ σοβαρή κατάσταση και, εν τέλει, όπως μετέδωσαν τόσο το NY1 όσο και η New York Post,υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα.

Δράστης της επίθεσης είναι ένας 34χρονος, τον οποίο αναγνώρισαν δυο διερχόμενοι και τον καταδίωξαν μέχρι το σπίτι του, στην 19η Λεωφόρο, στο ύψος της 41ης Οδού.  Ο 34χρονος παρέμεινε κλειδαμπαρωμένος στο διαμέρισμά του, μέχρι να πειστεί από τος ομάδες διαπραγμάτευσης της Αστυνομίας για να παραδοθεί και μα συλληφθεί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams), που εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό συμβάν.

Όπως έγινε γνωστό, η  Άλισον Ρούσο Ελινγκ, η οποία υπηρετούσε πολλά χρόνια στο Σώμα,  είχε προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και κατά την διάρκεια των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

 

Με στοιχεία από ekirikas.com