Ολυμπιακός: Ιδανικό ντεμπούτο για Μίτσελ με νίκη (2-0) επί του Ατρομήτου

Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός έπεισε με την εμφάνισή του, κέρδισε με άνεση τον Ατρόμητο 2-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μπακαμπού, πλησιάζοντας έτσι με την επιστροφή Μίτσελ στο -4 (έστω και προσωρινά) από την κορυφή της Super League

Άρεσε και κέρδισε ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του Μίτσελ! Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, με τον Μπακαμπού να είναι βρίσκει δύο φορές δίχτυα και τους Πειραιώτες να παίρνουν ένα εύκολο τρίποντο στο Φάληρο απέναντι στον Ατρόμητο. Έστω και προσωρινά πριν αρχίσει το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη δεύτερη θέση και στο -4 από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Κορεάτης που αλλάζει την ομάδα και ψάχνει παρτενέρ στη μεσαία γραμμή! Γιατί δεν πρέπει να… κράζουν τον Μαροκινό φορ, οι επιλογές του Ισπανού προπονητή που έφεραν την βελτίωση, η τρομερή πίεση και ποιοι ξεχώρισαν για τους Πειραιώτες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε βελτιωμένος και πήρε μία νίκη που χρειαζόταν πάρα πολύ τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-0, όμως μπορούσαν βάσει των ευκαιριών τους να πανηγυρίσουν και μεγαλύτερο σκορ, όμως είναι εμφανές πως υπάρχει τρομερή πίεση και ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα.

Η επιστροφή Μίτσελ άλλωστε έγινε και με στόχο να υπάρξει αλλαγή σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι παίκτες είναι υπερβολικά πιεσμένοι και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο, από τα εύκολα λάθη, αλλά και από τις πολλές ευκαιρίες που σπαταλούν για να πετύχουν γκολ. Βέβαια, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη και ούτε ο Ισπανός κόουτς έχει κάποιο… κρυφό φάρμακο. Οι συνεχόμενες νίκες μπορούν μόνο να αλλάξουν το κλίμα και αυτό θέλουν στο Λιμάνι, που ετοιμάζονται για το εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο ματς της Πέμπτης με την Καραμπάχ.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Μίτσελ ρίσκαρε με αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα και σε γενικές γραμμές δικαιώθηκε. Μπορεί ο Μάριος Βρουσάι να μην εντυπωσίασε ως εξτρέμ, όμως το 4-4-2 και κυρίως το τρικ με τους Μπακαμπού-Ελ Αραμπί δούλεψε, μπέρδεψε την αντίπαλη άμυνα και έφερε φάσεις και γκολ. Ο Μαροκινός έπαιζε κυρίως εκτός περιοχής (και για αυτό δεν είναι σωστή η κριτική που του έγινε ότι δεν… φάνηκε) τραβούσε τους αμυντικούς πάνω του και άφηνε χώρο στον Γάλλο φορ που σκόραρε δις και έδειξε πως μπορεί να ξεχωρίσει. Είναι παίκτης με εκτόπισμα και ικανότητα στο σκοράρισμα και σίγουρα θα βοηθήσει. Πρέπει όμως να δούμε εάν το… επιθετικό 4-4-2 θα χρησιμοποιηθεί και σε πιο δύσκολα ματς ή θα προτιμηθεί το 4-3-3.

Βέβαια, κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Χουάνγκ Ιν-μπέομ που παίζοντας δίπλα στον Γιαν Εμβιλά, ήταν εξαιρετικός. Από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας, ενώ φάνηκε πόσο έλειψε στα παιχνίδια που ήταν τραυματίας. Ο Κορεάτης εξελίσσεται σε εξαιρετική μεταγραφή και δεν αποκλείεται προσεχώς να τον δούμε ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Ντιαντιέ Σαμασεκού.

Καλή εικόνα είχε και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης κάτω από την εστία, καθώς έβγαλε μία εξαιρετική κεφαλιά στο 1-0, εξαιρετικός ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ενώ μετά από καιρό ο Σίμε Βρσάλικο έδειξε… αντίδραση. Ο Κροάτης ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως επιθετικά είχε αδυναμίες και βοήθησε ελάχιστα. Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Ματιέ Βαλμπουενά, που μπήκε στο 45’ και ήταν δραστήριος και κινητήριος μοχλός της ομάδας. Σίγουρα η επιλογή του Μίτσελ να τον ρίξει στο γήπεδο στο 1-0, δείχνει και τις προθέσεις του για τη συνέχεια!

Σε γενικές γραμμές πάντως ο Ολυμπιακός άρεσε και ενθουσίασε τον κόσμο του στο Καραϊσκάκη, που μετά από πολύ καιρό φώναξε ξανά «θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά»…

Πηγή: sportdog.gr