Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε αλλά ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-2

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από νωρίς στην Τούμπα με τον Ολιβέιρα, αλλά ο ασταμάτητος Αϊτόρ το… πήρε προσωπικά και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε σπουδαία νίκη (1-2) με ανατροπή στον Παναθηναϊκό. 6Χ6 για το «τρένο» του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα,επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ ο οποίος έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα και μετά το έξι στα έξι στο πρωτάθλημα ξέφυγε στο +7 από τους διώκτες του στη βαθμολογία ενώ υποχρεώσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα μετά τον Μάιο του 2017 που είχε επικρατήσει με 3-2 και οκτώ συνεχόμενα ματς και ήρθε σε μια σεζόν όπου το τριφύλλι δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Λουτσέσκου από τη μία πλευρά δεν είχε στη διάθεση του τον Κουλεριάκη και επέλεξε τον Νάσμπεργκ ως βασικό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δίπλα στον Ίνγκασον, ενώ επίσης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Βιεϊρίνια αριστερά και τους Κούρτιτς-Νάρεϊ ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Από την άλλη ο Γιοβάνοβιτς γνώριζε εδώ και μέρες πως δεν θα είχε τον Κώτσιρα στη διάθεση του αλλά είδε λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Τούμπας πως δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παλάσιος και Βέρμπιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έβαλε τον Μπερνάρ για πρώτη φορά βασικό ενώ προχώρησε και σε άλλες αλλαγές με την παρουσία των Μάγκνουσον και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας.

Χτύπησαν στις πλευρές και οι δύο

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος “χτύπησε” από την αριστερή του πλευρά και δη πάνω στον Σάντσες. Από εκεί προσπάθησε να βγάλει τις περισσότερες επιθέσεις του. Και από εκεί βρήκε και το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση στο 16′ του αγώνα. Ήταν ένα “μαγικό τρίγωνο” από τους Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο ο οποίος με ποδιά-τακουνάκι πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ ώστε να φτάσει η μπάλα στον Ολιβέιρα ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζη, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Κούρτιτς, Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (58′ Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Σπόραρ.

Πηγή:sport24.gr