Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης

Βραδιά Ταβέρνας από τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης, 30 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Νέα Υόρκη.- Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης φιλοξένησε τη Βραδιά Ταβέρνας στην έδρα τους στο Γουάιτστόουν στις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά ασθενοφόρου για τον Ερυθρό Σταυρό της Καστοριάς.

Η εκδήλωση για το σπουδαίο αυτό σκοπό πραγματοποιήθηκε και πάλι διά ζώσης μετά την πανδημία, συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς του Συλλόγου, φέρνοντας κοντά τα μέλη του, την οικογένεια και τους φίλους για να απολαύσουν νόστιμο φαγητό, ζωντανή ελληνική μουσική και χορό. Οι ταλαντούχοι μουσικοί που ερμήνευσαν Ελληνες αγαπημένους ήταν ο Βαγγέλης Στρουμπάκης και ο Παναγιώτης Στρουμπάκης από τη Χίο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων, Δήμος Σιώκης μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» στην εκδήλωση, σημειώνοντας ότι το πολυπόθητο ασθενοφόρο σίγουρα θα βοηθήσει να σωθούν ζωές στην Καστοριά. «Πρόκειται για μια προσπάθεια του Συλλόγου τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια να αγοράσει ασθενοφόρο για τον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς», είπε στον «Ε.Κ.». Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος έχει συγκεντρώσει 23.000 δολάρια από το συνολικό κόστος των 55.000 ευρώ του ασθενοφόρου. Ελπίζουν όμως να συγκεντρώσουν και άλλο ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του ασθενοφόρου.

Βραδιά Ταβέρνας από τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης, 30 Σεπτεμβρίου 2022. Από αριστερά, Zoe Tzikas, George Jimas, George Retzios, Harilaos Vlahopoulos, Zacharias Papanagnostou, Demos Siokis, Anastasios Manaris, John Papazoglou, George Andreopoulos και Panos Politidis. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για το ασθενοφόρο στην Καστοριά», συνέχισε ο κ. Σιώκης. «Προχωράμε και ελπίζουμε ότι θα δώσουμε το 50% του συνόλου σύντομα, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, χρειάζεται ενάμισης χρόνος, οπότε ελπίζουμε ότι σε ενάμιση χρόνο ο Ερυθρός Σταυρός θα έχει ένα νέο ασθενοφόρο για όλες τις ανάγκες της Καστοριάς».

Οσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Καστοριανών μέσω email: societyofkastorians@verizon.net ή τηλεφωνικά: 718-746-4505.

Ακολουθήστε το Facebook: @Kastoriany.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» ιδρύθηκε το 1910, ενώ περιλαμβάνει και τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυρίες Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης Δήμος Σιώκης. Βραδιά Ταβέρνας από τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης, 30 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Σύμφωνα με το website της Εταιρείας, ο πρώτος Καστοριανός που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο γουνοποιός Βασίλειος Σκαπέρδας το 1877. Από τότε, η κοινότητα έχει αναπτυχθεί και ακμάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συνεχίζει επίσης τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο: https://kastoria.us.

Βραδιά Ταβέρνας από τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης, 30 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη
Πηγή:ekirikas.com