Αυλαία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου με την ταινία «Army Baby»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς και με τους προβολείς στραμμένους πάνω στους πρωταγωνιστές, άνοιξε τις πύλες του, το βράδυ της Πέμπτης το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, της Κινηματογραφικής Λέσχης «Hellenic Film Society».

Στην μαρκίζα του Κινηματογράφου “Βιλατζ Ιστ”  είχαν τοποθετηθεί σε μεγάλα γράμματα που σχημάτιζαν την φράση “ΝΥ Greek Film Expo 2022”. Kαι από νωρίς έφτασαν εκεί τα μέλη του Δ. Σ. και οι εθελοντές της Λέσχης για να υποδεχθούν τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους φίλους του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Μια βραδιά που είχε ως στόχο την προβολή της δουλειάς των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ταινίες και την προσφορά θεάματος και ψυχαγωγίας για όλους. Η διαφορά με άλλες χρονιές ήταν εμφανής, καθώς φέτος για πρώτη φορά,  η πρεμιέρα είχε διεθνή χαρακτήρα με την πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας «Army Baby» του σκηνοθέτη Γιώργου Κορδέλλα. Μια υπέροχη κωμωδία με έξυπνους διαλόγους και όμορφες ερμηνείες που κέρδισε το κοινό.

Η ταινία θα βγει στους Ελληνικούς Κινηματογράφους τον προσεχή Δεκέμβριο. Παρούσα στην παγκόσμια πρεμιέρα και η εκ των  πρωταγωνιστών της ταινίας η Μαριέλλα Σαββίδου, που μετά την προβολή της απάντησε σε ερωτήσεις. Στην πρεμιέρα του φεστιβάλ είχαν έρθει επίσης και οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης και άλλων ταινιών που θα προβληθούν στην διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η ιδιαιτερότητα του φεστιβάλ μετά την Πανδημία δεν προκύπτει μόνο από την ποιότητα των φιλμ που προβάλλονται στην διάρκεια του, αλλά και στο γεγονός ότι δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα της προβολής πολλών ταινιών σε διαφορετικές αίθουσες.

Για παράδειγμα οι προβολές ορισμένων ταινιών θα γίνουν όχι μόνο στο Μανχάταν ή στο Queens, αλλά και σε κινηματογράφους στο Μπρούκλιν και στο Πέλχαμ της Νέας Υόρκης.

Εκτός φυσικά από την αίθουσα προβολής του Μουσείου Κινηματογράφου στο Κουίνς και τον κινηματογράφο “Βιλατζ Ιστ Σινεμα”.

Στο μήνυμά του, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συγχαίρει τους υπεύθυνους της Ελληνικής Κινηματογραφικής Λέσχης καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με την δουλειά τους.

Το σιενεμά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Εκτός από το φιλμ «Army Baby» στο φεστιβάλ θα προβληθούν και οι ταινίες «Dog, 18», η Καφετζού, King Otto, Τhe Lifebelt (Το Σωσίβιο), Magnetic Fields (Μαγνητικά Πεδία και Ευτυχία (My name is Eftyhia), My People, Αγέλη Προβάτων, Patchwork, Ράφτης (Tailor). Eπίσης προβάλλονται και οι μικρού μήκους ταινίες: 59 Days, First Swim (Πρώτο Μπάνιο), Jackpot, The Night I Left America, Small Talk with the Bad Man και Trash Day.

Όλες οι πληροφορίες για τις ταινίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης και έχουν τυπωθεί σε ειδικό πρόγραμμα όπου υπάρχει και αφιέρωμα στην μνήμη του Νταν Γεωργακά, από τον πρόεδρο της Λέσχης Τζίμι ΝτιΜετρο.

Το παρών τους στην πρεμιέρα έδωσαν τόσο ο γενικός Πρόξενος κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου όσο και ο πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (SNF) και το «Καλλινίκειο Ίδρυμα».

Ο Τζέιμς ΝτιΜέτρο και ο γενικός Προξένος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ETA PRESS.
Το Σινεμά Village East. Φωτογραφία: ETA PRESS
Ο Τζέιμς ΝτιΜέτρο. Φωτογραφία: ETA PRESS.