«Παράθυρο» για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε επίσης ότι «εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως. Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές μας όπως και η ακραία ρητορική της Τουρκίας εναντίον μας. Εάν και εφόσον μας προτείνουν κάτι τέτοιο, τότε θα το αξιολογήσουμε με θετική διάθεση»

Πριν από μερικές ημέρες ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη που έδωσε στο NTV είχε πετάξει το μπαλάκι στην Ελλάδα σχετικά με το εάν θα γίνει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη ότι «είμαι πάντα ανοιχτός να λύσω τα προβλήματα με διάλογο, ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει», είχε πει πως το αν θα συναντηθούν Μητσοτάκης και Ερντογάν εξαρτάται από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο προγραμματισμός μίας συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαρτάται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είχε πει ο Καλίν.

enikos.gr